Rinkēviča paustais par to, kā jāpalīdz ukraiņiem, samulsina soctīklus

tautaruna.lv 28.marts 2022, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajos tīklos dalījies ar pārdomām par to, kā šobrīd Rietumvalstis var palīdzēt Ukrainai cīnīties pret Krievijas iebrukumu.

Ministrs uzskata, ka šobrīd Rietumvalstīm vairāk jākoncentrējas uz praktiskas palīdzības sniegšanu Ukrainai, apgādājot to ar ieročiem un bruņojumu.

"Tā vietā, lai koncentrētos uz to, kā kvalificēt Krievijas pārvaldītājus (tas tik un tā ir vairāk juristu, nekā politiķu uzdevums), Rietumi var un tiem ir jādara vairāk, lai nosūtītu Ukrainai ieročus, bruņojumu, aprīkojumu, tostarp tankus un lidmašīnas. Tas šobrīd ir vissvarīgākais," angļu valodā raksta E. Rinkēvičs.

Tomēr ministra paustais radījis diskusiju komentāros, kuros cilvēki, lielākoties angļu valodā rakstītajos, pauž, vai šādi netiks paildzināts konflikts. Savukārt citi, atbalsta ministra pausto.

"Apturiet konfliktu. Nevajag vairāk tankus, lidmašīnas vai citu aprīkojumu un ieročus Ukrainā", "Vai atbalstāt kodolkaru?", "Jo vēlamies paildzināt konfliktu Ukrainā? Iznīcināt Krieviju? Vai 10 gadus ilgs konflikts jūs apmierinātu? Varbūt labāks būtu 20 gadu konflikts?" - raksta vairāki komentētāji.

Tikmēr citi norāda, ka paustais norāda uz to, ka, jo ātrāk Krievija zaudēs, jo ātrāk tiks pārtraukts karš. "Ja Ukrainai būts pietiekami daudz aprīkojuma, karš var beigties dažu nedēļu laikā," pauž komentētājs, piebilstot, ka tas neturpināsies dekādes, ja Ukraina būs atbilstoši bruņota.

"Lūdzu uzsākt procedūru lai ik nedēļu varētu Ukrainai piegādāt ieročus. Naudas taču ir "kā nekad", tapēc neder ka mēs vienreiz kaut ko nosūtījām, vajag turpināt piegādes!" - uzskata latviešu valodā rakstošs komentētājs.

Krievija iebruka Ukrainā šī gada 24.februārī. Īsi un kodolīgi par svarīgāko Krievijas Ukrainas karā 28. martā varat uzzināt teksta tiešraidē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:29

Jaunākās diskusijas