Liepnieks par to, kāpēc Putins zaudēs karu

tautaruna.lv 4.marts 2022, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
"Ceļš līdz Putina zaudējumam vēl ir garš un upuriem pilns," kanāla TV24 raidījumā "Kārtības rullis" saka politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks.

J. Liepnieks norāda, ka sliecas piekrist uzskatam, ka "visi kari tiek vinnēti sirdīs un galvās". Viņš norāda, ka būtiska komponente ir savas valsts iedzīvotāju un armijas atbalsts.

Viņš norāda, ka Putinam šobrīd trūkst atbalsta pašam "savās mājās", lai cilvēki būtu gatavi mirt par viņa ideju. Šādos apstākļos karu nevarot vinnēt.

"Tad tu vari kaut ko apšaudīt, kaut ko bombardēt. Bet piespiest cilvēkus iet nāvē, ir jābūt kaut kādai idejai, ir jābūt kaut kādai vērtībai. Tev ir jābūt pilnībā uzvarējušam vismaz šo cilvēku sirdīs un prātos. Putins ir zaudējis šo karu par cilvēku prātiem un sirdīm, " pauž J. Liepnieks.

Viņš norāda, ka būtiski ir tas, kas Putinam nav šādas ideoloģiskas varas savā armijā un viņš ir zaudējis arī tēlu starptautiskā kontekstā, jo Rietumvalstis šoreiz ir pieņēmušas ārkārtīgi stingras sankcijas. J. Liepnieks atzīmē, ka tieši sabiedriskās domas spiediens ir iekustinājis "šo nebijušo pretestību" pret Krieviju.

Tas dodot cerību zināmam optimismam, ka Putins zaudēs karu. "Tā ir tikai ļoti daļēji priecīga ziņa, jo tas ceļš vēl līdz tam, kamēr viņš zaudēs, var būt ļoti garš, upuriem un ciešanām pilns," piebilst eksperts.

Jau vēstīts, ka iepriekš Liepnieks pauda uzskatu, ka krievi zaudē konfliktā ar Ukrainu un šajā sakarā viņu uztrauc drošības situācija Eiropā.

"Pateicoties sabiedrību spiedienam, sankcijas, kas sākumā amerikāņu versijā izskatījās pašvaki, dažās dienās ir pārvērtušās par tiešām ļoti nopietnām. Krievi zaudē šo karu militāri, informatīvi, un no šodienas sāks izjust smagu finansiāli ekonomisko triecienu. bet ... man ir vairāk bail no pazemota, stūrī iedzīta, pretinieka, nekā no vienkārši agresīva pretinieka. Ne velti Makiavelī mācija, ka kamēr pretinieks, viņa bērni, ģimene, viņa loks vispār ir dzīvi, tikmēr uzvara nav uzvara. Drošības situācija Eiropā, es baidos, ka pasliktinās," viņš rakstīja mikroblogošanas vietnē Twitter.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas