Kad latvietim ir labi?

Lelde Veinberga 23.jūlijs 2020, 19:25
 
Pixabay
Tas nav noslēpums, ka jebkurā gadalaikā vienas no lasītākajām ziņām ir par laika apstākļiem un sinoptiķu prognozēm. Ja tevi neinteresē politika, ekonomika vai slavenību dzīve, tad tu vēlies zināt, kad varēs beidzot nopeldēties, kad plānot atvaļinājumu, kad būs pietiekami lijis, lai dotos sēņot.

Šobrīd vasara paņēmusi solīti atpakaļ un valda nedaudz drēgnāki laika apstākļi nekā jūlijā būtu cerējuši, jo tomēr šis ir viens no mēnešiem, kad cilvēki izvēlas doties atvaļinājumā - vasaras viducis!

Pazīstamais laika ziņu vīrs Toms Bricis klāsta, ka šovasar karstums tā arī varētu neatgriezties.

Laikam vasara savu "pulveri izšāva" jūnijā.

Nākamnedēļ laiks saglabāsies nepastāvīgs, ik pa laikam uznāks lietus, taču būs siltāks nekā šonedēļ, gaisa temperatūra pēcpusdienās lielākoties būs +20...+25 grādu robežās.

Tagad jau izskanējušas gan laika vērotāja Viļa Bukša novērojumi par gaidāmo ziemu, gan ar ilgtermiņa prognozēm dalījušies sinoptiķi. "Ilgtermiņa prognozes vēsta par mērenu un mainīgu laiku augustā, septembrī un oktobrī, pēc tam varētu sekot pēdējos gados ierastā siltā un pelēkā ziema," klāstīja sinoptiķis Jānis Trallis.

Taču vēsāka vai karsta vasara, sniegota vai silta ziema, šķiet nekad laika apstākļi nebūs vismaz vairumam pa prātam. Tas pat liek aizdomāties, cik precīza mums katram ir sava komforta temperatūra. Grāds šurp vai turp var mainīt visu "bildi". Ja siltums uzlec +28..+30 - par karstu. Nedaudz lietaināks un vēsāks jūlijs, kad termometra stabiņš rāda aptuveni +25 - pārāk vēsi.

Protams, esam prātīgi un pasargājam tos, kuri jūtīgāki pret laikapstākļu izmaiņām, bet tomēr baudām to, kas ne visiem uz pasaules dots - četri gadalaikus. Un der atcerēties, ka nav nepiemērotu laikapstākļu, var būt tikai nepiemērots apģērbs!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas