Tracis ap "Supernovu": cik tīra ir tava valoda?

Lelde Veinberga 27.janvāris 2020, 18:42
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Gaidi vai negaidi "Supernovu" jeb "Eirovīzijas" nacionālās atlases finālu, katru reizi kāds "šums" noteikti radīsies. Un kur nu citur, ja ne sociālajos tīklos.

Pagājušajā nedēļā uzmanības centrā nokļuva latviešu "jūtūbere" Beāte Bērziņa, kura jauniešu vidū pazīstama kā Beta Beidz. Šī būs Beātes pirmā reize, vadot šāda veida pasākumu kopā jau ar pieredzes bagātajiem "Supernovas" vadītājiem Tomu Grēviņu un Ketiju Šēnbergu.

Ja seko līdz latviešu jūtūberiem, tad Beāti tu varētu pazīt, taču daudziem jaunā vadītāja bija nezināma. Kā izrādās, arī dziedātājam Laurim Reinikam, kurš steidzis paskatīties viņa video vietnē Youtube un pirmais iespaids "gadījās spēcīgs".

Beta Beidz savus video veido "bez filtra" tādēļ dzirdami gan žargoni, gan rupjāki vārdi un frāzes. Meitene norāda, ka ir atklāta savos video, taču viņai nav problēmas sevi "prezentēt arī pieklājīgi".

Jā, Beātes valoda atsevišķos Youtube video nav katra latviešu valodas skolotāja sapnis, bet vai tā ir leksika, kuru mēs nekad, NEKAD paši nelietojam? Kuru jaunieši nesaprot?

Ja varam izvēlēties veidu, kā sevi izteikt, mēs varam arī brīvi izvēlēties, ko gribam dzirdēt. Ja pa radio sāk skanēt sulīgs hip hopa gabals ar tam bieži vien attiecīgo leksiku, pārslēdz uz Lauri Reiniku!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas