Vai dzimtene jāmīl bez nosacījumiem?

Viktorija Gabrjuna 19.novembris 2019, 12:09
 
Andrejs Terentjevs/ F64 Photo Agency
Novembris paiet valsts svētku zīmē, kad daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki velta savai dzimtenei - Latvijai - lepnuma pilnus komentārus.

"Valsts ir visu tās pilsoņu kopējā lieta. Mēs katrs nesam savu daļu atbildības par Latvijas valsti. Ikviens no mums var un ir aicināts Latvijas valsti uzlabot un pilnveidot," 18. novembra uzrunā pauda Valsts prezidents un viņa viedoklis sasaucas arī ar Dailes teātra aktrises Rēzija Kalniņas pārdomām par dzimtenes mīlestību. Aktrise uzsver, ka dzimtene ir mūžīgā vērtība, kas pieprasa beznosacījuma mīlestību. Ir ārkārtīgi svarīgi pret dzimteni izturēties ar cieņu, lai dzimtene cienītu arī tevi. Dzimtene esot jāciena bez nosacījumiem.

Vai cienīt dzimteni nozīmē atbalstīt un pieņemt visu, kas patlaban notiek valstī, kurā esi piedzimis? Atļaušos aktrisei nepiekrist. Vai ir pareizi cienīt dzimteni, ja pretī no tās saņem augstus nodokļus, neizprotamu politiķu rīcību un haosu, kurā nezini, kā dzīvot tālāk? Vai varbūt dzimteni ir jāciena par to, kā šī valsts, tās politiskā elite, likumdevēji izrāda un apliecina savu cieņu tev, tās iedzīvotājam? Kā valsts par tevi rūpējas, kā tā saimnieko ar tavu nodokļu naudu, kā domā par tavu nākotni vecumdienās, par tavu pensiju, veselības aprūpi?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas