Rēzeknē nakts melnumā debesīs pamana ko neparastu

tautaruna.lv 22.maijs 2021, 11:09
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Ap plkst. 23.00 Rēzeknes pusē dzīvojošā Elīna izgāja no mājas un palūkojās augšup. Elīna iesteigusies mājā pēc dzīvesbiedra, un tad jau divatā brīnījušies par debesīs redzamo. Ģimenei lidojošos objektus izdevies iemūžināt arī vairākās fotogrāfijās, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Ap 23.00 izgāju ārā, zvaigžņotajās debesīs ieraudzīju kaut ko neparastu. Viens aiz otra, izskatījās, ka lidmašīnas lidotu. Videomateriālā izskatās, ka tie punktiņi mirgo, bet dzīvē nemirgoja. Izskatījās kā zvaigznes, kas virzās uz priekšu. Atnākot mājās, sāku skatīties internetā, meklēt, kas tas varētu būt. Paskatījos vairākās lapās, nekas tāds nebija teikts," stāsta Elīna.

Aplūkojot Elīnas fotoattēlus, Latvijas astronomam Ilgonim Vilkam uzreiz ir skaidrs, ko pāris novēroja. Tie bijuši ”Starlink” pavadoņi. Sākotnēji pavadoņi lido tuvāk zemei, taču ar laiku tie paceļas aizvien augstāk. Iedzīvotājiem gan nav jāuztraucas par pavadoņu nokrišanu, jo, pazeminoties lidojuma augstumam, tie sadegs.

"Viņi redzējuši ”Starlink” pavadoņus. Šobrīd kosmosā palaistā vairāk nekā 1000 ”Starlink” pavadoņi, viņi redzējuši tos, kas palaisti 29. aprīlī. Tie vēl ir samērā tuvu zemei, salīdzinoši spožāki. Plānots, ka kosmosā tiks palaisti vairāk nekā 10 000. To mērķis ir nodrošināt internetu visā pasaulē. Šobrīd paziņots, ka maksa būs 99 ASV dolāru mēnesī. Jebkurā vietā, kur internets līdz šim nebija pieejams," skaidro Vilks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:57

Jaunākās diskusijas