Sinoptiķis: Nedēļas nogalē vietām var būt gaidāms -20 grādu sals

Lelde Veinberga 12.janvāris 2021, 17:52
 
Ekrānuzņēmums no meteologix.com
Sinoptiķis Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar laika apstākļu prognozi, kas paredz, ka sestdienas rītā Latgalē gaisa temperatūra pazemināsies zem -20 grādiem.

"Šīs nedēļas nogalē, ja būs skaidrs laiks, gaisa temperatūra vietām noslīdēs zem -20°; attēlā redzama viena no ekstrēmākajām prognozēm sestdienas rītam. Saskaņā ar pašreizējo ECMWF prognozi aukstākais laiks valstī kopumā gaidāms janvāra pēdējā nedēļā," norādā sinoptiķis.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs jau informēja, ka darba nedēļas otrajā pusē Latvijas teritoriju no austrumiem sasniegs plaša aukstā gaisa masa. Debesis lielākoties klās mākoņi, caur tiem pa laikam uzspīdēs arī saule un nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Dienās gaisa temperatūra būs no -4…-10° Kurzemē līdz -12…-18° valsts austrumu daļā. Naktīs uz piektdienu un sestdienu sals turpinās pastiprināties un austrumos termometra stabiņš noslīdēs zem -20°. Šī brīža prognozes liecina, ka pie labvēlīgiem apstākļiem valsts austrumu rajonos neliela iespējamība ir arī -25° salam, tādēļ nedēļas gaitā aicinām sekot līdzi aktuālākajai prognožu informācijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:12

Jaunākās diskusijas