Sociālantropologs iestājas par bezmaksas transportu Rīgā, biļešu vietā izmantojot sejas maskas

Viktorija Gabrjuna 6.oktobris 2020, 17:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Sociālantropologs Klāvs Sedlenieks mikroblogošanas vietnē Twitter paudis viedokli, ka Rīgas sabiedriskajā transportā biļešu vietā varētu izmantot sejas aizsargmaskas.
Kā uzskata Sedlenieks, sejas maska kā braukšanas biļete sabiedriskajā transportā atrisinātu jautājumu par tās valkāšanu.

"Maska kā braukšanas biļete sabiedriskajā transportā atrisinātu jautājumu par tās valkāšanu. Gandrīz visas Rīgas Domē ievēlētās frakcijas pirms vēlēšanām solīja bezmaksas transportu. Te nu ir mirklis, kad to var un vajag ieviest," viņš raksta.

Tikmēr komentāros Twitter lietotājiem ir dažādi viedokļi. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits gan uzsver, ka šoreiz politiskās partijas nesolīja bezmaksas transportu.

Daļa piekrīt Sedlenieka idejai, daļa savukārt kritizē, gan argumentējot ar to, ka pandēmijas laikā nebūtu ieteicams palielināt pasažieru skaitu, gan ar finanšu līdzekļu trūkumu sabiedriskā transporta sistēmas uzturēšanai.

Kā vēstīts, no 7.oktobra mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā būs obligāta.

Noteikti gan divi izņēmumi. Ņemot vērā, ka maziem bērniem nav iemaņu pareizai sejas maskas lietošanai, kā arī to, ka bērnu vidū Covid-19 izplatībai ir mazāk risku, aizsegu varēs nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam

Tāpat arī, ja pasažierim ir acīmredzami kustību traucējumi vai psihiskās veselības traucējumi, kuru rezultātā personai trūkst spēju vai iemaņu mutes un deguna aizsega lietošanai, tā lietošana nav jāpieprasa un personai ir jāļauj uzturēties transporta līdzeklī, skaidro Veselības ministrijā (VM).

Mutes un deguna aizsegu lietošana attiecas arī uz skolu autobusiem, kas tiek pielīdzināti sabiedriskajam transportam.

Šis drošības pasākums patlaban noteikts uz vienu mēnesi - līdz 6.novembrim.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas