Soctīklos diskutē par Tērbatas ielas atvēršanu satiksmei

Viktorija Gabrjuna 17.augusts 2020, 14:45
 
Kaspars Krafts/F64
Noslēdzoties Tērbatas ielas kā vasaras ielas projektam, no pirmdienas, 17.augusta plkst.8 iela atkal atvērta satiksmei un atjaunota sabiedriskā transporta kustība. Mikroblogošanas vietnē Twitter rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir dažādi viedokļi par to, cik labs vai slikts bija Rīgas domes īstenotais eksperiments.

Kā zināms, no 17.jūlija, vienu mēnesi, Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizēja pilsētas vasaras ielas ideju, atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras programmai.

"Galvenais eksperimenta mērķis ir noskaidrot, vai Tērbatas iela var funkcionēt kā gājēju un riteņbraucēju iela. Neatkarīgi no tā, ko parādīs eksperimenta novērtēšanas rezultāti, esam priecīgi noņemt šo jautājumu no pašvaldības dienas kārtības, kas tur ir bijis vairāk nekā 12 gadus. Šis eksperiments ir prasījis elastību un pielāgošanos gan no iedzīvotāju, gan no pašvaldības puses, un manā ieskatā Rīga ir spējīga paveikt lielas lietas iedzīvotāju ilgtermiņa labklājības vārdā," sacīja Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Tērbatas ielas garumā iedzīvotāju ērtībai tika iekārtotas zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, bija iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem. Turklāt visas ielas garumā tika nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve.

Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji pauž dažādus viedokļus par eksperimentu. Daļa raksta, ka tas bijis veiksmīgs un izdevies.

"Tērbatas iela dod iespēju iziet mierīgā, mašīnu pārāk netraucētā pastaigā, no tā nesarīkojot pasākumu uz 3 stundām ar braukāšanu šurpu turpu. Par "citādi nevar" - ak jel, vienmēr var citādi, bet kāpēc ir mūžīgi jāmeklē tie citādie risinājumi labām lietām?" teikts kādā ierakstā.

"Šodien visa diena pavadīta foršā kompānijā, čilojot Tērbatas ielā, tiiiik forši!

Ļoti ceru, ka nākamgad vasaras iela atkal tiks atklāta. Un ja vēl Matīsa tirgus 3.0. iniciatīva sāktu attīstīties, tādu es gribētu redzēt savu pilsētu!" ar viedokli dalījās kāda twitter lietotāja.
"Šovakar Tērbatas ielā, nepārspīlējot, ir tūkstošiem cilvēku. Jālavierē starp galdiņiem un jautrām kompānijām. Prieks skatīties! Šādos vakaros domāju, cik labi, ka mums tāda ir! Ziemā gan jau būs tukšāk, bet vasarā šāda iela Rīgai tiešām piestāv," teikts vēl kādā ierakstā.
Tikmēr kāda daļa Twitter lietotāju pauž, ka par Tērbatas ielas eksperimentu tika izrādīta pārspīlēta sajūsma, jo nekas īpašs neesot bijis.
"Tērbatas iela atkal atvērta autosatiksmei. Diezgan briesmīgi, ka cilvēkiem tagad būs jādodas pastaigāties mežā, parkā vai gar jūras malu," teikts kādā ierakstā.
"Tērbatas ielas iedzīvotājiem būs svētki, vares baudīt mieru un klusumu," teiks ieraktā, komentējot eksperimenta noslēgumu.
"Atnāciet uz Ziedoņdārzu tagad - sapratīsiet, kas ir atmosfēra, nevis tas mākslīgais kaut kas Tērbatas ielā par godu vēlēšanām," teiks vēl kādā ierakstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:09

Jaunākās diskusijas