FOTO: Mežā izdodas atrast pat 170 baravikas

tautaruna.lv 18.jūlijs 2020, 12:22
 
F64 Photo Agency
Kamēr tirgū meža sēnes pagaidām tiek pārdotas par salīdzinoši augstu summu, tikmēr cilvēki sociālajos tīklos vēsta, ka mežā šī garduma atrodams gana daudz. Dažiem, piemēram, paveicies salasīt vairākus desmitus baraviku.
Latvijā pazīstamā māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa sociālajā tīklā facebook publicējusi ierakstu, kurā vēsta, ka viņai izdevies atrast pat 170 šīs meža karalienes. "Dāsnā Dabas Māte! No 170 (ja būsim precīzi) šodien atrastajām karalienēm, atlasīju burvīgu kompāniju gleznošanai," raksta mākslas jomas pārstāve. FOTO vari apskatīt ŠEIT.

Arī citi sociālā tīkla facebook lietotāji lepojas ar savu guvumu. Kā redzams publicētajos foto, tad arī citi tikuši pie visai branga meža sēņu guvuma.

Jau vēstīts, ka iedzīvotāji sašutuši sociālos tīklos komentēja ziņas par sēņu cenām Rīgas Centrāltirgū, kur tās sasniedza pat €40 par kilogramu. Tomēr, kā ReTV Ziņām norāda tirgotāji, cenas ir adekvātas, ņemot vērā to, ka mežos sēņu ir ļoti maz. Tikmēr restorānu pavāri saka - mēs esam gatavi pirkt sēnes par tādām cenām.

Šogad sēņu lasītāji norāda, ka mežā sēņu ir mazāk nekā citus gadus, jo meži ir salīdzinoši sausi. Sēņu tirgotāji ReTV Ziņām saka, ka cena ir adekvāta. Vidzemē, Cēsu tirgū, protams, tie nebūs €40 par kilogramu, bet līdz €20 varētu kāpt.

Veronika, sēņu tirgotāja no Raunas: “Kam vajag - tas pērk. Ir kafejnīcas, ir cilvēki, kuriem nešķiet tas dārgi. Ir jau arī uz to mežu jāaizbrauc un ir arī tā vieta jāatrod, un citreiz visu dienu jānostaigā - tas ir arī laika patēriņš; tas nav tā, ka mūs kaut kur gaida sēnītes.”

Vasaras vidus ir laiks, kad arī restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs parādās dažādi interesanti sēņu ēdieni, līdztekus klasiskajai sēņu mērcītei. Restorāna “Vecpuisis” šefpavārs Andris Eisaks ReTV Ziņām atzīst - sēnēm cenai nav nozīmes. Viņš ar zināmu ironiju norāda: “Protams, vislabāk ir no tirgus, vai kāda, kurš tās savāc un atnes - un mēs nopērkam, bet, ja man nav, es pat esmu sūtījis no Vācijas par miljonu kilogramā. Man šogad arī bija tā - teorētiski vajadzēja sākties gailenēm, bet nebija jau lietus, un man tās bija ieliktas ēdienkartē un man nācās sūtīt no Vācijas.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:11

Jaunākās diskusijas