Cilvēki sašutuši jautā, vai Covid-19 dēļ noteiktās prasības Tērbatas ielā ievērotas

tautaruna.lv 18.jūlijs 2020, 11:20
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
No šīs nedēļas nogales Rīgā pirmo reizi eksperimenta kārtā uz vienu mēnesi gājējiem atvēlēta Tērbatas iela. Lai gan daudzi neslēpj savu pozitīvo attieksmi par šādu ideju, vairākas personas arī ir sašutušas, ka laikā, kad mums tiek atgādināts par koronavīrusa Covid-19 noteikto ierobežojumu ievērošanu, koncertā šajā Rīgas vietā pulcējies liels skaits interesentu.
Sociālā tīkla facebook grupā "Slepenais pircējs" publicēts foto no piektdienas vakarā redzētā Tērbatas ielā. Tajā skaidri saskatāms, ka koncerta laikā konkrētajā ielas posmā pulcējies liels skaits cilvēku. Lai gan šobrīd nav zināms precīzs apmeklētāju skaits, tomēr cilvēki vaicā, vai tiešām kāds tur ir kontrolējis, piemēram, 2 metru distances ievērošanu.

"Katram loģiski domājošam cilvēkam ir jāsaprot ko vajag un ko nevajag darīt , bet šajā pasākumā izskatās ka kaut ko bez maksas dalīs. Cilvēce pati sevi iznīcinās. Skumji," norāda kāda komentētāja.

"Tak palaida pašplūsmā, lai pēc brīža varētu kliegt, ka otrais vai trešais vilnis un visiem jāsēž mājās," norāda kāda cita ieraksta komentētāja.

Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele piektdien mikroblogošanas vietnē twitter publicēja ierakstu, kurā norādīja šādi: "Ir jauki, ka Tērbatas iela nu ir atvēlēta gājējiem. Bet. Mīļie rīdzinieki un viesi - pūļos klausīties koncertus nav droši. Domājam līdzi gan skatītāji, gan rīkotāji, lai ballīte nesanāk īsa un ar Covid piesitienu."

"Pirmdien aicināšu uz sarunu RD pagaidu administrāciju, lai klātienē izskaidrotu epidemioloģiskās drošības ierobežojumus un novērstu riskus turpmāk," uzsver ministre.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizēs pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras notikumiem. Apmeklētājus gaidīs 14 zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem un nedēļas nogalēs piedzīvot daudzveidīgu kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem.

Turklāt uz eksperimenta laiku Tērbatas ielas gājēju posmā tiks nodrošināta piekļuve LMT bezvadu internetam bez maksas. Lai labāk varētu novērtēt Tērbatas ielas kā gājēju ielas eksperimenta rezultātus, LMT uzstādījis dažādus viedpilsētas sensorus, kas mēra cilvēku plūsmu, gaisa kvalitāti, piefiksē skaņas intensitāti un vēl vairākas citas ērtai pilsētvidei būtiskas lietas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas