VIDEO: ierobežojumi netraucē Kuldīgā svinēt 4. maiju

tautaruna.lv 5.maijs 2020, 10:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Lai gan šogad 4.maija svētki Latvijā nebija tādi, kā ierasts, Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ, sociālajā tīklā Facebook publicēts video no Kuldīgas liecina, ka svētkus svin arī ierobežojumiem.

Aculiecinieka filmētā video redzams, kā Kuldīgā ar dziesmām un dejām svin 4.maija svētkus, un cilvēki cenšas ievērot distanci savā starpā.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa neslepj prieku par cilvēku radītajiem svētkiem sev un citiem.

Daļa savukārt kritizē kuldīdzniekus.

"Vai jau galīgi debīli? Kur skatās Valsts policija šājā situācijā? Vai Kuldīgā ierobežojumi nav spēkā? (..) diemžēl šie ierobežojumi ir visā valstī un ne tāpat vien! Šādu bezatbildīgu cilvēku dēļ, kuriem šķiet kad pietiek ar loģisko domāšanu, diemžēl vēl ilgi cietīsim no šī vajpràta! Un veikals nav publiska vieta, kur tiek svinēti svētki, bet darbojas vienīgi un tikai tāpēc, lai tu varētu tur pārtiku nopirkt," teikts kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka intervijā Latvijas Radio Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis sacīja, ka sabiedrības attieksme pret noteiktajiem ierobežojumiem maija brīvdienās apdraud ieceri tos pārskatīt un mīkstināt, jo svētku brīvdienās plaši novērots, ka cilvēki paši bija izdomājuši tos atcelt.

Dumpis sacīja, ka kopējā situācija nav būtiski mainījusies, proti, dienas laikā saslimušo skaits "lēkā" pa dienām, tāpēc jautājumā par ierobežojumu pārskatīšanu ir jābūt uzmanīgiem, jo, tos atceļot pārāk strauji saslimušo skaits var pieaugt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas