Sāremā no Covid-19 atkopjas paciente, kurai ir 100 gadi

Baiba Puriņa 27.aprīlis 2020, 9:45
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Kuressaare Haigla SA
Kurassaare Haigla slimnīcā, kas atrodas uz Sāremā salas, no Covid-19 atveseļojas 100 gadus veca paciente, ziņo Igaunijas sabiedriskais medijs "ERR".

Salme Lessi 52 gadus (kopš 1938. gada) bija strādājusi šajā slimnīcā par pavāri, tāpēc personāls viņu labi pazinis. Salme ir Sāremas pastāvīgā iedzīvotāja, kura tagad mitinās slimnīcas aprūpes centrā. Viņa tika ievietota intensīvajā aprūpē, kad sirmgalvei konstatēta saslimšana ar Covid-19.

"Viņa saņēma mūsu standarta aprūpi un viņai kļuvis labāk. Es vēl neuzdrošinos apgalvot, ka viņa ir pilnībā izveseļojusies, taču viņas analīzes ir daudz labākas," ETV Ringvaade norādījis slimnīcas vadošais ārsts Edvards Laane.

Viņš cer, ka šonedēļ Salme varēs atgriezties aprūpes namā. "Mēs visi esam priecīgi, ka viņa ir izdzīvojusi pēc vīrusa un ceram, ka viņa to uzveiks," norāda ārsts.

Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā par koronavīrusa Covid-19 epicentru Igaunijā kļuvusi Sāremā.
Par pirmajiem ar Covid-19 saslimušajiem Sāremā iedzīvotājiem tika vēstīts jau 11.martā. Tad mediji noskaidroja, ka piecas dienas pirms pirmajiem konstatētajiem inficēšanās gadījumiem tur notikusi volejbola spēle starp Sāremā un Milānas volejbola komandām. Pirmie saslimuši bija apmeklējuši konkrēto sporta spēli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:33

Jaunākās diskusijas