Ikšķilē policija atņem sirmgalvim 500 eiro banknoti; viņš paliek bez pensijas

Viktorija Gabrjuna 27.aprīlis 2020, 7:00
 
Romāns Kokšarovs/F64
Šā gada Lieldienas ikšķilieša Freda mājās aizvadītas pie tukša galda. Viņš marta beigās saņēmis pensiju un kopā ar ģimeni devies uz veikalu iepirkties, taču tur pārdevējai radušās aizdomas, ka viņa 500 eiro banknote ir viltota, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Freds atceras, ka veikala “Maxima” pārdevēja vairākkārt pārbaudījusi banknoti un nolēmusi ziņot likumsargiem, jo radušās aizdomas, ka tā varētu nebūt īsta. Pensionārs un viņa dzīvesbiedre policijas ierašanos gaidījuši teju trīs stundas.


“Divas stundas, lai aizpildītu vienu veidlapu! Policija manās acīs ir joks. Es neuzticos Latvijas policijai vairāk. Es tai vairs neuzticos un neuztveru nopietni. Tagad es nevaru paēst divas nedēļas, nevaru nomaksāt savus rēķinus par mēnesi, kamēr saņemu nākamo pensiju. Man jācenšas izdzīvot!” saka Freds.


Policija pēc ilgām sarunām ar Fredu banknoti izņēmusi, lai nodotu ekspertīzei Latvijas Bankā. Vīrietis ir gatavs likt galvu ķīlā, ka liktenīgo 500 eiro naudas zīmi viņam izsniegusi “Latvijas Pasta” Ikšķiles nodaļas darbiniece kopā ar pārējo pensiju. Viņš ir neizpratnē, kā pastā varēja nokļūt viltota nauda, kāpēc neviens to nav pārbaudījis.

Pensionāra iekrājumi jau sen kā beigušies. Viņam nākoties iztikt ar draugu un tuvinieku palīdzību. Freds ar nepacietību gaidot ekspertīzes rezultātus, taču jau trīs nedēļas - nekā. Viņa makā palicis tikai viens veiksmes dolārs, kuru kungam uzdāvinājis draugs.

Tika noskaidrots, ka ekspertīze Latvijas Bankā veikta jau septītajā aprīlī, bet jau dienu vēlāk rezultāti nosūtīti Valsts policijai. Izrādījies, ka 500 eiro banknote bijusi īsta.

Sarunas gaitā policijas pārstāvis noliedz, ka būtu saņēmis ekspertīzes rezultātus, taču apsola nekavējoties tos uzmeklēt. Pēc pāris stundām dokumenti atrasti, un Freds aicināts ierasties iecirknī, lai saņemtu savu banknoti.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas