"Situācija ir traģiska"; ārvalstu studenti lūdz palīdzību Rīgas domei

Viktorija Gabrjuna 24.aprīlis 2020, 9:30
 
f64
Neapskaužamā situācijā Rīgā nonākuši ārvalstu studenti. Daudzi zaudējuši darbu apkalpojošajā jomā, vairs nesaņem naudas sūtījumus no vecākiem, tādēļ lūdz palīdzību pašvaldībai, vēsta TV3 Ziņas.

“Pēc ārkārtas stāvokļa izsludināšanas, protams, bija satraukums, daudzi studenti devās mājās. Ir bažas virknei studentu par iztikšanu. Pašvaldība nākusi pretim. Šonedēļ būs pirmie iesniegumi, arī augstskolas nāks pretim. Iesniegumiem jābūt latviešu valodā. Kur, kam jāiesniedz,” stāsta augstskolas “Turība” attīstības direktore Marta Kive.

Students no Indijas Jaašvants atzīst, ka daudzi studiju biedri ir izmisumā. Tie, kas strādāja viesmīlības biznesā, darbu zaudējuši!

Arī vecāki no dzimtenes naudu vairs nevar atļauties sūtīt, un paši studenti mājās nevar tikt, jo robežas slēgtas. Starptautiskie studenti, sākot studijas “Turībā”, ir iemaksājuši 500 eiro depozītu, ko var izmantot pārtikai.

“Situācija ir ļoti traģiska! Neko darīt. Psiholoģiski daudzi ir izmisumā. Mēs turamies kopā kā ģimene. Neviens lieki neiet ārā. Studējam. Kopīgi gatavojam ēdienu, visi ir motivēti. Lielākoties istabiņās dzīvo divi, trīs studenti. Nav pilnas istabas. Ir arī izolācijas istaba, ja nu kāds sajūtās nevesels vai ir atgriezies no ārzemēm,” TV3 Ziņām stāsta augstskolas “Turība” students Jaašvants.

Arī LU satraukums par ārvalstu studentu iztikšanu. Uz ielas nevienu neliks, mierina augstskolā. Finansiālās saistības ar grūtības nonākušajiem risinās, kad ārkārtas situācija būs beigusies.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:52

Jaunākās diskusijas