Latvijā pēkšņi uzplaukst zemeņu bizness; iesaistās PVD

Viktorija Gabrjuna 18.aprīlis 2020, 11:42
 
Dāvis Ūlands/F64
Īpaši aktīvi mājās palicējus ārkārtas stāvokļa laikā interneta vidē uzrunā ogu tirgotāji, kas piedāvā iegādāties skaistas, lielas zemenes un piegādāt tās uz mājām. Sociālie tīkli pārplūdināti ar kārdinošām sārto gardumu fotogrāfijām, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Zemeņu tirgotāji ir dažādi, taču cenas, visas kā viena, pārsteidzoši lētas - sākot no diviem eiro kilogramā - tāpēc potenciālie ēdāji gatavi ogas iegādāties kastēm.

Arī sižeta veidotāji pārliecinās - zemenes ir uz izķeršanu. Pasūta kasti no ogu tirgotāja “Miķeļogas”. Savu sūtījumu sagaida ar trīs stundu nokavēšanos - pl. 22.00 vakarā. Piegādātājs atklāj, ka pasūtījumu ir daudz vairāk nekā gaidīts, taču to skaits varētu vēl augt. Ar zemeņu piegādes biznesu uzņēmējs sācis nodarboties pirms gada, taču tad citi esot ideju noskatījušies, taču klientu netrūkstot un darba pietiekot.

5 kilogramus smagā zemeņu kaste mums izmaksā tikai 12 eiro.

Sociālajos medijos aktīvie ogu tirgotāji neko daudz par sevi neatklāj, tāpēc sadzīt tiem pēdas Pārtikas un veterinārā dienesta pārtikas uzņēmumu reģistrā ir teju neiespējami. PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova skaidro, ka, pamatojoties uz skopo informāciju interneta vidē, nav iespējams noskaidrot, vai uzņēmumi ir reģistrēti, jo bieži vien klientiem pazīstamais nosaukums atšķiras no uzņēmuma oficiālā nosaukuma.

PVD reģistrā nevar atrast ne sociālajos medijos izslavēto “Ogu Bāzi”, ne “Nobanana”, ne “Ogas24.lv”, taču pēc ilgiem pūliņiem izdodas uziet uzņēmumu ”Miķeļoga”, kas oficiāli saukts par “SIA North Food Group”.

PVD sola tuvākajā laikā veikt pārbaudes un noskaidrot, vai zemeņu tirgotāji strādā godprātīgi, lai mājās palicēji varētu mierīgu sirdi baudīt vasaras garšu jau tagad.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas