Stambulas reisa pasažiere: Šajā reisā neviens nešķaudīja un neklepoja

Rita Lazda 27.februāris 2020, 18:47
 
AP/SCANPIX/LETA
Šodien mediji vēstīja, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) apzina aviopasažierus, kuri trešdien kopā ar jaunā koronavīrusa slimnieku lidoja no Stambulas uz Rīgu. Ar vienu no reisa pasažierēm izdevās aprunāties arī TV3 Ziņām.
Kā vēsta TV3 Ziņas, tad Inese, kura mēnesi nodzīvojusi Āzijā, uzskata, ka šeit ir pārspīlēta uztvere. Pasažiere stāsta, ka "īstenībā nekas dīvains nebija, neviens mūs nepārbaudīja, temperatūras nemērīja, arī Stambulā. Viss bija ļoti mierīgi. Visās lidostās (mēs kaut kādas četras izlidojām pēdējo dienu laikā) ir uzraksti, ja kāds jūtas slikti, tad var vērsties, un šajā reisā no Stambulas neviens nešķaudīja un neklepoja. Tā kā nebija nekā aizdomīga."

Viņa arī Jāņa Zvēra sagatavotajā sižetā norāda, ka nav īpaši meklēta no kādām iestādēm. "Es tikai no jums uzzinu, ka mēs tiekam meklēti. Neticu, ka varēs savākt visus cilvēkus. Un iedomājieties, cik lielas iespējas mums jau bija šodien kādu inficēt, jo es, piemēram, jau biju darbā, veikalā, slimnīcā mēs bijām iebraukuši rentgenu nodot plaušām. Iedomājieties, kādu areālu mēs jau esam apbraukājuši. Tie esam tikai mēs ar vīru. Mūsu kolēģi, ar ko mēs kopā lidojām, ir no Liepājas. Viņi jau Liepājā ir bijuši viss kaut kur. Tas taču nav reāli."

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka ar minēto avioreisu no Stambulas uz Rīgu lidojis Irānas pilsonis, kuram vēlāk, pēc aizbraukšanas ar "Lux Express" autobusu uz Tallinu, konstatēts jaunais koronavīruss.

Igaunijas portāls "Delfi" vēstīja, ka inficētais Irānas pilsonis Rīgā ielidojis no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas trešdien ielidoja Rīgā plkst.11.20.

Autobusu satiksmes kompānija "Lux Express" paziņojusi, ka inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst.14 un ieradies Tallinā plkst.18.30. Uz šo reisu pārdotas 24 biļetes. "Lux Express" esot nodevusi ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājies. Visu pasažieru veselības stāvoklim tiks sekots 14 dienas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:50

Jaunākās diskusijas