VIDEO: Vecāki šokēti - bērnudārzā Siguldā bērni dzer ūdeni no krāna

tautaruna.lv 4.oktobris 2019, 14:28
 
F64
Pēc skandāla Siguldas bērnudārzos, kad vairākiem audzēkņiem tika konstatēta smaga saslimstība ar zarnu nūjiņas izraisītu infekciju, bērnu vecāki ir kļuvuši īpaši modri. Viņiem radušās aizdomas par vēl kādu apdraudējumu veselībai, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Vairāku bērnu vecāki ir neapmierināti, ka viņu atvases bērnudārzos dzirda ar krāna ūdeni.

"Esmu pamanījis, ka PII “Tornīši” vairs bērniem nav pieejams dzeramais ūdens un šobrīd bērni lieto uzturā ūdeni no krāna. Bērnudārzā par šo nav pilnīgi nekādas informācijas, un liekas, ka tas tiek slēpts no vecākiem. To uzzināju, kad bērns mājās izstāstīja. Nevar arī nekur redzēt ūdens analīžu rezultātus, kādu ūdeni bērni lieto un vai to vispār drīkst lietot bērnu uzturā?" pauda kāda bērna tēvs.

Bērnudārza vadītāja apliecina, ka tiešām lieto dzeramo ūdeni no krāna. Šādu lēmumu pieņēmusi, jo dārziņā bērnus audzinot dzīvot un domāt videi draudzīgi, lai pēc sevis radītu pēc iespējas mazāk atkritumu. Zinot, cik lielu ļaunumu dabai nodara plastmasa, nolēmusi atteikties no ūdens plastmasas fasējumā. Pirms pieņemt šādu lēmumu, lūgusi “Bior” veikt ūdens analīzes. Vien tad, kad tika apstiprināts, - ūdens no krāna atbilst visām prasībām, sāka savā iestādē krāna ūdeni lietot uzturā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:27

Jaunākās diskusijas