Vai veikalos drīkst iepirkties kopā ar suni?

tautaruna.lv 26.jūlijs 2019, 19:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pixabay
Mēģinot iekļūt vairākos veikalos kopā ar suni, raidījums “Bez Tabu” pārliecinājies, ka uzņēmumu nostājas atšķiras. Mēbeļu preču veikalā “IKEA” iekļūt ar suni neizdodas – tirdzniecības vietas apsargs paskaidro, ka ar dzīvniekiem veikalā ieeja liegta. Savukārt veikalos “Maxima” un “Rimi” iepirkties ar suni izdodas.

IKEA sabiedrisko attiecību speciāliste paskaidrojusi, ka "“IKEA” ir ne tikai veikals, bet arī restorāns, tāpēc, lai varētu izpildīt visas higiēnas, drošības un kvalitātes prasības veikalā ielaist mājdzīvniekus nevar.

Veikala “Maxima” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule skaidro, ka mazos jeb klēpja suņus veikalā drīkstot ienest, bet tikai turot rokās, jo higiēnas iemeslu dēļ tos nedrīkst turēt ratos vai vest pavadā.

Savukārt veikala “Rimi” sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala norāda, ka veikalos atrašanās ar dzīvniekiem ir aizliegta, taču ir izņēmumi gadījumos, kad veikalu apmeklē cilvēki ar veselības problēmām un viņu suns ir speciāli trenēts - pavadonis. Izņēmums ir arī mazie sunīši, kurus var turēt rokās.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Tatjana Marčenkova norāda, ka pārtikas uzņēmumiem ir izstrādāti produktu aprites nosacījumi, kas jāievēro - viens no tiem, ka pārtikas ražošanas un aprites procesā, dzīvnieku klātbūtne ir kategoriski aizliegta. Tomēr pienākumi ir arī dzīvnieku īpašniekiem - nodrošināt, lai mājas mīlulis netraucē citiem, piemēram, veikala pircējiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas