Policisti glābj lielā karstumā nelaimē atstātu suni

tautaruna.lv 26.jūlijs 2019, 11:45
 
SWNS/SCANPIX
Nepatīkams incidents noticis Anglijā, kur kāda lielveikala stāvvietā automašīnā ieslēgts suns. Jāpiebilst, ka laikā, kad ārā gaisa temperatūra pārsniedza +30 grādu atzīmi, visi automašīnas logi bija aizvērti.
Nelaimē nonākušo dzīvnieku pamanīja lielveikala apmeklētāji, kuri nekavējoties izsauca policiju un piedalījās suņa glābšanā, raksta "The Mirror".

Pēc likumsargu ierašanās noskaidrots, ka dzīvnieks automašīnā pavadījis divas stundas. Lai viņu atbrīvotu izsists automašīnas logs. Par laimi suņa dzīvībai briesmas nedraud.

Suņa īpašnieki pēc ierašanās stāvvietā bijuši manāmi dusmīgi, tomēr policisti paskaidrojuši, ka dzīvniekus karstā laikā mašīnā kategoriski aizliegts atstāt, turklāt likumsargiem ir tiesības rīkoties situācijās, kad tiek apdraudēta kāda dzīvība.

Atgādinām, ka arī portāls nra.lv jau vairākkārt ir rakstījis par to, ka bērnus un dzīvniekus karstā laikā automašīnā atstāt nedrīkst.

«Ieraugot karstā laikā mašīnā bez uzraudzības atstātu bērnu, nekavējoties jāziņo Valsts policijai (VP), bāriņtiesai vai citai bērnu tiesību aizsardzības institūcijai,» stāsta Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta valsts bērnu tiesību aizsardzības galvenā inspektore Edīte Milevska. Saulē stāvošā mašīnā rodas siltumnīcas efekts - tā var uzkarst līdz pat +50 grādu temperatūrai, tāpēc bērna pārkaršanas sekas var būt letālas. Lai izvairītos no pārkaršanas, bērniem karstajā laikā ieteicams uzturēties ēnā vai vēsās iekštelpās, kā arī jāuzņem pietiekams ūdens daudzums, skaidro Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

«Cilvēki vienmēr domā, ka veikalā ieskries uz minūti, taču parasti tās ir 10-30 minūtes,» stāsta Imants - aculiecinieks situācijai, kad mazs bērns karstā laikā bija atstāts automašīnā. «Rīgā, Cēsu ielā pie skolas, stāvēja džips, kura priekšējā krēslā bija atstāts mazs bērns. Bērns bija galīgi sarkans un bļāva, mašīnas logs vaļā bija tikai centimetra platumā.» Imants ar sievu centās bērnu nomierināt, taču pagāja jau vairākas minūtes un bērna māte vēl nebija atgriezusies. Abi devās iekšā skolā un paši meklēja māti. Mātes reakcija bija pārsteidzoša. «Tas bija vājprāts - māte bija nikna, nolamāja mūs par to, ka jaucamies tur, kur nevajag. Pat neskrēja uz mašīnu skatīties, vai bērnam viss kārtībā,» stāsta Imants.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas