Vai Rīgā bijusi zemestrīce? Āgenskalnā iebrūk mājas pirmais stāvs

tautaruna.lv 5.jūnijs 2019, 15:11
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Āgenskalnā notikusi ārkārtas situācija, kad kādā daudzdzīvokļu namā Āgenskalnā milzīgs mūra siltuma mezgls cauri grīdai iegāzās pagrabā, padarot māju bīstamu dzīvībai, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Strazdu ielas 8. nama iemītnieki uz brīdi bija pārliecināti, ka Rīgu skārusi zemestrīce. Tik spēcīgs bija satricinājums, ar kuru iegruva senās ēkas pirmais stāvs. Vecā krāsns, kas atradās kādas divu bērnu māmiņas dzīvoklī, iegāzās pagrabstāvā, izveidojot iespaidīgu caurumu grīdā.

“Varat iedomāties kāds bija blīkšķis, it kā būtu zemestrīce - krāsns vienkārši nogāzās. Tā sver kādu pustonnu, mums tā māja kā no kartona, patiešām šķita, ka sienas nokustējās, tik drausmīgs bija tas troksnis,” saka grūstošās ēkas iedzīvotāja Marija.

“Attiecīgie dienesti visi bija pārbijušies - bija klāt ugunsdzēsēji, visi glābēji un policija,” stāsta Baiba, kura dzīvo otrajā stāvā.

Kaimiņi stāsta, ka dzīvokļa saimniece sākotnēji pat nesaprata, kā reaģēt un kādam dienestam zvanīt. Pārbiedētie mājas iedzīvotāji izskrēja pagalmā un izlēma zvanīt ugunsdzēsējiem. Operatīvie dienesti steigšus uzsāka evakuācijas darbus. To, vai celtne sabruks pavisam, nezināja neviens.

Atguvušies no izbīļa, ēkas īrnieki otrdien uzdod viens otram jautājumu: kā rīkoties tālāk? Viņiem joprojām nav skaidrs, vai mājā vispār drīkst uzturēties.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:58

Jaunākās diskusijas