"Mēģināja piespiest runāt krieviski!" Pircēja par notiekošo veikalā Rīgā

tautaruna.lv 26.aprīlis 2019, 9:22
 
F64
Kāda pircēja sūdzas par darbinieku attieksmi lielveikalā Rimi, kas atrodas netālu no Vērmanes dārza.
Portālā "sudzibas.lv" pircēja raksta, ka viņu mēģināja pierunāt runāt krievu valodā.

"Vairākkārt iepērkoties veikalos Rimi, esmu novērojusi, ka kasieres vai darbinieki nerunā latviešu valodā. Vienu vakaru Rimi mini, pretī Vērmanes dārzam, iegāju, jautāju oglīti. Kasiere nevienu vārdu nespēja pateikt latviski, jo nevienu vārdu, ko es teicu, nesaprata. Mēģināja mani piespiest runāt krieviski. Es nesaprotu, vai tiešām pieņemot darbiniekus darbā, kur cilvēkam ir jārunā ar cilvēkiem, viņam nevajag zināt latviešu valodu? Vai tiešām Latvija jau ir tik tālu aizgājusi, ka pieņemam darbā tikai ar krievu valodas zināšanām, latviešu valodu pat neprasot? Skumji." pieredzē un domās dalās pircēja.

Tikmēr komentāros cilvēki iesaka, kā rīkoties šādā situācijā.

"Es parasti tādās situācijās izvelku telefonu un sāku ierakstu - uzreiz latviešu valodu sāk gan saprast, gan runāt. Ja nereaģē - Valsts valodas inspekcijai ir pierādījums," teikts komentārā.

Tikmēr vēl kādā komentārā teikts, ka līdzīga veida teksti tikai kurina naidu.

"Man ir sajūta, ka šos tekstus raksta naida kurinātāji. Kāpēc man nekad dzīvē nav tā gadījies? Vienmēr personāls un darbinieki runā latviski un tikai ja pircējs pāriet uz citu valodu - pielāgojas," teikts komentārā.

Jāpiebilst, ka pircēji ik pa laikam sūdzas par pārdevēju nelaipno attieksmi. Tā nesen kāda pircēja sūdzējās par veikala vadītāju, kas ar viņu sarunājas tikai krievu valodā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:53

Jaunākās diskusijas