Latviešu žurnāliste par cīņu ar vēzi: Ārsti sasauca tuviniekus atvadīties

tautaruna.lv 17.aprīlis 2019, 14:33
 
facebook.com
Bijusī kanāla LNT žurnāliste Arta Lāce vairākus gadus cīnījās ar akūtu leikēmiju. Atceroties slimības pašu sākumu, Arta materiālā "Cauri nāves vārtiem uz dzīvi" izdevumā "Ievas veselība" atklāj - bija brīdis, kad ārsti bija sasaukuši tuviniekus atvadīties.

Arta atceras, kad iedarbojās pirmā ķīmijterapija, vairākas dienas viņas asinīs nebija ne trombocītu, ne leikocītu. Pārlietie asins preparāti pazuda kā nebijuši.

"Ārsti sasauca tuviniekus atvadīties, un, lai gan nespēju komunicēt un neviens manā klātbūtnē nerunāja par miršanu, sapratu, ka esmu uz robežas. Nebija baiļu, tikai bezgalīgs miers un apziņa, ka nav vairs ne laika, ne telpas, viss ir piepildīts, pabeigts un labs tāds, kāds tas ir," viņa saka, piebilstot, ka pēkšņi zināja, ka nāve ir atgriešanās tur, no kurienes viņa ir sākusies.

Arta uzsver, viņa izdzīvoja, atgriezās mājās, taču cīņa ar asins vēzi nebeidzās.

Jāatgādina, ka 2018.gada nogalē tika vēstīts, ka bijusī LNT žurnāliste Arta Lāce pēc vairāku gadu cīņas ar akūtu leikēmiju beidzot to praktiski uzveikusi. Tiesa, kādu laiku viņai joprojām bija nepieciešama medicīniskā aprūpe.

Transplantācija ir ļoti augsta maksa par iespēju dzīvot - agresīvā ārstēšana rada jaunas veselības problēmas. Un sekas ir. Piemēram, muskuļu vājums, katarakta, izskatās, arī kārtīga osteoporoze. Tāpēc Artai ir sāpes, un pēdējās dienās sāp drausmīgi. Ir aknu darbības un plaušu funkcijas traucējumi, organismā nenormāli uzkrājas dzelzs, ar ko pagaidām neko nevar iesākt. Zāļu dēļ draud diabēts, un visādas citādas problēmas, kas jārisina. Vajadzīga rehabilitācija, ārstu konsultācijas, zāles, izmeklējumi, palīdzība, kuru, nesaņemot Latvijā, Arta meklē kaimiņos, - tas viss rada izmaksas.

Artai nepieciešama līdzcilvēku palīdzība.

Konta numurs:

Swedbank: LV15HABA0551014613767

SEB: LV45UNLA0055001101694

Ar norādi: ziedojums Artas Lāces medicīniskām vajadzībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas