Iedzīvotājs brīdina latviešus, kas vēlas doties strādāt uz ārzemēm

tautaruna.lv 10.marts 2019, 12:15
 
F64
Kāds Latvijas iedzīvotājs vēlas brīdināt par uzņēmumu "Work in", kas Latvijā nodarbojas ar cilvēku nodarbināšanu uz ārvalstīm.
Portālā "sudzibas.lv" vīrietis raksta, ka ticis piekrāpts un nesaņēma algu par savu darbu.

"Mana personīgā pieredze ir ļoti negatīva, proti, izmantojot viņu pakalpojumus un aizbraucot darba gaitās, pirmais bija tas, ka konstatēju, ka izmitināšana bija ne tāda kā solīja, toties jūs nedzīvosiet viens istabā, bet dzīvosiet vismaz 3 cilvēki vienā istabā. Labi, to kaut ka varētu pārciest, tomēr atbraucu strādāt nevis atpūsties. Otrais, nostrādājot menesi, notika tāda situācija, ka algu aizkavēja, līdz ar ko uzteicu darba līgumu, kam sekoja draudi un izrēķināšanās ar dzīvību no darba devēja puses, uz kurieni sūtīja uzņēmums "Work in".

Trešais, atbraucot atpakaļ uz dzimteni, jau dažas nedēļas nevaru saņemt savu nopelnīto algu. Jautājot sākas 101 atruna. Beigās, kad nonākam pie kāda kopsavilkuma, "Work in" atsūta maksājuma izrakstu, kur uzrādās, ka nauda tika izskaitīta, bet realitātē naudu nesaņēmu. Rakstot viņiem par šo, tiek mainīta tēma un kartējās atrunas," par savu pieredzi stāsta vīrietis.

Vīrietis vēlas brīdināt neuzsākt savas darba gaitas āzemēs, izmantojot viņa minēto uzņēmum, jo "beigās nesaņemsiet algu un izterēsiet tikai savu laiku, nervus un arī pasliktināsiet finansiālo stāvokli".

Jāpiebilst, ka 2018.gadā nodarbinātības pieaugums bijis straujākais kopš 2013.gada, liecina Finanšu ministrijas informācija.

"Saglabājoties negatīvām demogrāfiskajām tendencēm, kopējo straujo nodarbināto skaita pieaugumu pērn veicinājusi emigrācijas mazināšanās un īpaši iedzīvotāju ekonomiskās aktivitātes pieaugums, kad darba tirgū aktīvi iesaistīti kā nodarbinātie vai darba meklētāji bija jau 69,7% no visiem 15-74 gadus vecajiem iedzīvotājiem. Tas ir vēsturiski augstākais ekonomiskās aktivitātes līmenis Latvijā," skaidroja ministrijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:29

Jaunākās diskusijas