Gripas slimniece: Šīs zāles nepieciešams izdzert 48 stundu laikā

tautaruna.lv 3.februāris 2019, 12:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Dzintra sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar ieteikumu, norādot, ka, ja gadījies saslimt ar gripu, 48 stundu laikā nepieciešams iedzert ārsta izrakstītas zāles "Tamiflu".
"Rīgā ir gripa. Ja kāds viens ģimenē saslimis, tad slimo visa ģimene. Gripa sākas ar temperatūru 38,2 grādiem... ir nepieciešams 48 stundu laikā paspēt iedzert šīs zāles. Tās izraksta ārsts. Vajag ārsta recepti, lai tās nopirktu. Rakstu to tādēļ, ka gandrīz šajās 48 stundās nepaspēju iedzert zāles... kā zinām, ir jau kādi 6 nāves gadījumi..." raksta Dzintra.

Viņa atzīst, ka ar gripu saslimt riskē it īpaši skolotāji, jo šis vīruss ir ļoti lipīgs. Dzintra atklāj, ka pirmajā slimības dienā gulējusi nemaņā un kā "piekalta" gultai. Sieviete atzīst, ka ļoti reti slimo, praktiski nemaz. "Neviena slimības lapa nav bijusi kopš strādāju no 1978. gada," skaidro Dzintra.

Facebook/ekrānšāviņš

Jāatzīmē, ka gripas epidēmijas slieksnis pārsniegts jau visā Latvijā - pagājušajā nedēļā tas bija vidēji 169,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati. Šī gripas sezona prasījusi jau 17 cilvēku dzīvības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:03

Jaunākās diskusijas