Nepieciešama palīdzība meitenītei, kura kopš dzimšanas sirgst ar smagām kaitēm

tautaruna.lv 3.februāris 2019, 13:10
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Meitenītei Kitijai jau kopš dzimšanas ir uzstādīta diagnoze - bērnu cerebrālā trieka. Taču viņai ik dienas nākas saskarties ar epilepsiju un krampjiem, spastiku, izteiktu tetraparēzi, nieru mazspēju, gūžas subluksāciju un probēmām ar kuņģi.
"Pateicoties ziedotāju atbalstam, esam palīdzējuši Kitijai iegādāties medikamentus, speciālo krēsliņu, autiņbiksītes, dažādas palīgierīces vingrošanai, masāžas, rotaļlietas un attīstošās spēles, pirms gada veikta kāju operācija. Pēc šķiršanās tētis ģimeni pametis novārtā, tāpēc mamma viena pati cīnās par mazās meitiņas veselību un ar pārējām sadzīves problēmām. Liels mammas palīgs ir vecākā meita, kura šobrīd pēdējā kursā apgūst vizāžista profesiju," vēsta organizācijas "Palīdzēsim.lv" ieraksts sociālajā tīklā Facebook.

Kitijas ģimene regulāri iesaistās “Palīdzēsim.lv” rīkotajos sociālās integrācijas pasākumos, arī programmas “Brīvbrīdis” ietvaros, apmeklē teātra izrādes, hokeja spēles, Ziemassvētku pasākumus. Taču pēdējā laikā pasākumu apmeklēšanu apgrūtina Kitijas veselības stāvokļa pasliktināšanās - pastiprinājušās sāpes un līdz ar to arī augusi neiecietība un nespēja priecāties par apkārt notiekošo. Meitenītei ir nepietiekama stabilitāte un mobilitāte iegurnī un kājās, līdzsvara un koordinācijas traucējumi, motorās plānošanas un izziņas traucējumi. Tā kā arī pēc veiktās operācijas Kitija nav spējīga pati pārvietoties, mammai nākas būt stiprai un pēc nepieciešamības pārvietot meitu, nesot uz rokām. Fiziskās noslodzes un pārdzīvojumu dēļ arī mammas veselība liek par sevi manīt, norāda "Palīdzēsim.lv".

"Nesen invaliditāte piešķirta arī Ingas vidējam bērnam - dēlam Ralfam - kuram noteikta diagnoze: Aspergera sindroms un funkcionēšanas traucējumi, kas apgrūtina iekļaušanos vienaudžu sabiedrībā. Dēls skolu šobrīd neapmeklē, meklējot iespējas mācīties mājmācībā. Divu bērnu diennakts aprūpe liedz Ingai strādāt algotu darbu, tāpēc ģimenes finansiālais stāvoklis šobrīd ir grūts," atzīst organizācija.

Kitijai nepieciešami dažādi medikamenti un vitamīni, kas izmaksā aptuveni 100 eiro mēnesī, tātad 1200 eiro gadā. Lai uzlabotu stabilitāti un kustību spējas, Kitijai nepieciešami jauni speciālie apaviņi, kas maksā 200 eiro.

Tostarp Ralfam šobrīd tiek izstrādāta rehabilitācijas programma. Pēc ārstu ieteikuma, tiek apmeklēts psihologs kognitīvi biheiviorālās terapijas saņemšanai, kas katru reizi izmaksā ap 30 eiro un mēnesī nepieciešamā summa šim mērķim ir 120 eiro, bet gadā tā sasniedz 1440 eiro. Mammai nepieciešamas psihologa konsultācijas. Vienas konsultācijas cena krīžu un konsultāciju centrā "Skalbes" izmaksā 25 eiro, ja nepieciešamas vismaz 10 konsultācijas, tad tie kopā ir 250 eiro.

Lai palīdzētu Kitijai, Ralfam un viņu ģimenei, nepieciešami 3090 eiro. Ziedot var šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:56

Jaunākās diskusijas