VIDEO: Kā rīkoties, ja esi ielūzis ledū?

tautaruna.lv 20.decembris 2018, 18:30
 
Pixabay
Ziemas periodā jābūt īpaši uzmanīgam un jāskatās, kur liec kāju. Manapolise.lv sociālajā tīklā Facebook dalās ar ieteikumiem, kā rīkoties situācijā, ja notikusi ielūšana ledū.
Ielūšana ledū izraisa aukstuma šoku, tadēļ nepieciešams atslābināties, lēnām izelpojot un koncentrējoties uz to, ka drīz tas pāries, vēsta video materiāls.

Tālāk jādomā par savas dzīvības glābšanu. Vispirms nepieciešams izplest rokas, lai vairāk iegremdētos ūdenī. Dziļa un īsa elsošana neļauj ūdenī ieelpot, ļaujot pieveikt aukstuma šoku. Kad tas izdarīts, lai spētu tikt ārā no ūdens, vajag nevis uzreiz celties augšā, bet gan spārdīt kājas vienu virs otras un celt augšā.

Tad jāveic aktīvi spērieni līdz izdodas nokļūt uz ledus virsmas. Celties vēl nedrīkst, taču prātīgi jāstumj sevi uz priekšu. Kad jūti, ka esi nonācis uz ledus virsmas, kas ir krietni biezāka, pārbaudi to un sāc kustēties uz krasta pusi.

Jau vēstīts, ka novembra beigās Rēzeknes novadā tika izglābts šoziem pirmais ledū ielūzušais zemledus makšķernieks. Līdz VUGD ierašanās brīdim "Sadales tīkls" darbinieki, izmantojot pieejamos līdzekļus, turēja slīkstošo cilvēku virs ūdens. Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas dēli, piekļuva cilvēkam un viņu izglāba.

Savukārt, svētdien, 15. decembrī, ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Amatas novadu, kur saskaņā ar pieteikto informāciju, jau divas dienas pie ezera stāvēja velosipēds un makšķernieku piederumi, bet ezerā bija redzama veste. Ūdenslīdēji, pārmeklējot ūdenstilpi, kur bija redzama veste, atrada noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:23

Jaunākās diskusijas