Autovadītāja ceļ trauksmi! Ceļu policists viņu sodījis bez pamata

tautaruna.lv 20.decembris 2018, 1:03
 
f64
Ceļu policija kādu autovadītāju sodījusi par telefona izmantošanu pie stūres. Viņa pati gan apgalvo, ka neko tādu nav darījusi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Decembra darbdienas vakarā ap pulksten 22.00 Santa kopā ar draugu brauca automašīnā, tuvojās savai dzīvesvietai Iecavā, kad šoferi pārsteidza netrafarētā policijas automašīna.

Pēc apstādināšanas policists esot apgalvojis Santai, ka viņa pie stūres esot runājusi pa telefonu. Santa un draugs Raivis bijuši neizpratnē, sakot, ka neesot lietojusi mobilo tālruni.


Šoferei tā esot bijusi pirmā saskarsme ar ceļu policistiem, nekad iepriekš nav sodīta. Šoreiz izrakstīts protokols ar sodu - 30 eiro.


”Kad centāmies vēlreiz ieskaidrot, ka es nebraucu, lietojot telefonu, viņš [policists] atbildēja, ka ticēs vairāk amatpersonai. Ja viņš ir policists, amatpersona, tad viņam ir taisnība. Pēc tam jau viņš teica, ka nav video un foto pierādījumu. Viņš teica: ”Jūs varat pārsūdzēt, bet jums vajadzīga tā izziņa. Bez nekādiem pierādījumiem [ka nelietoja telefonu] jums neviens neticēs. Tāpat ticēs amatpersonai, nevis jums,” atklāj autovadītāja.


Santa grasās pārsūdzēt protokolu, bet pati to uzskata par laikā tērēšanu.

Likums aizliedz ne vien sarunāties pa telefonu pie stūres, bet arī lietot to citos veidos, piemēram, sarakstoties, lasot ziņas un citos veidos. Tomēr, tā kā policists esot apgalvojis, ka viņa redzēta tieši zvanām pa telefonu pie stūres, Santa saņēmusi no telekomunikāciju operatora “Tele2” izziņu, kas pierāda, ka no sava vienīgā telefona tobrīd viņa nav veikusi un saņēmusi zvanus.

“Jau kad teicām policistam, ka dabūsim šo izziņu, viņš teica, ka tas nav pierādījums. Viņš teica, ka man var būt kaut pieci telefoni, ka varēju sarunāties pa vienu, bet saņemt izziņu par citu. Teica, ka izziņa nav nekāds pierādījums, bet man ir tikai šis viens telefons. Teica, ka tāpat ticēs tikai viņam, nevis man,” par sarunu ar policistu turpina Santa.

Kā stāsta Valsts policijas Bauskas iecirkņa vecākais inspektors Aleksandrs Sidorčiks, abi ekipāžas likumsargi “redzēja, ka kreisā roka bija pielikta pie auss. Viņi uzskata, ka tika lietots mobilais tālrunis.”


VP pārstāvis Sidorčiks teic, ka saskatīt pārkāpumu neesot bijis grūti, jo ātrums neesot bijis liels, turklāt dienesta automašīnas apgaismojošās ierīces esot labi apgaismojošas situāciju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas