Absurds: Izmisusi sieviete izsauc policiju un pati nonāk aiz restēm

tautaruna.lv 20.decembris 2018, 7:13
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
"Naktī ap 22:00 man piezvanīja kaimiņš un sacīja, ka viņam ir kanalizācijas noplūde, un viņš nespējot sazvanīt ārkārtas dienestus," savu stāstu sāk sieviete, kura vērsusies pēc palīdzības pie Latvijas likumsargiem, taču pati nonākusi aiz restēm.

LTV raidījums "4.studija" informē, ka sieviete aizgājusi pie kaimiņa un redzējusi, ka patiešām viss ir noplūdis. "Vēl vienu reizi piezvanīju avārijas dienestam, un viņi operatīvi noreaģēja".

Pēc tam sieviete nolēmusi doties mājās, uz dzīvokli sestajā stāvā. "Sapratu, ka nedarbojas lifts, nedeg arī gaisma."

Olgu nama iedzīvotāji ievēlējuši par mājas vecāko, tāpēc viņa nolēmusi rīkoties atbildīgi. Viņa zvanījusi visiem iespējamiem glābšanas dienestiem, jo 140 dzīvokļi palikuši bez elektrības.

"Radās aizdomas, ka kāds ir sabojājis komunikācijas. Kāds varbūt pārgriezis vadus. Es uzreiz atkal piezvanīju avārijas dienestiem. Es piezvanīju 112 un mani savienoja ar policiju, kurai izstāstīju, kas noticis, un man teica, gaidiet brigādi," notikumus atstāsta nama vecākā.

Policisti patiešām noreaģējuši ātri. "Policisti man sāka teikt, ka es esmu veikusi viltus zvanu, ka izsaukums nav pamatos. Viņi man pat muti neļāva atvērt, kaut ko paskaidrot." Likumsargi atkārtoti pieprasījuši sievietes dokumentus, lai rakstītu protokolu par viltus izsaukumu. Olgu arī izbrīna, kā policisti atļāvušies ar viņu runāt. "Nesaproti latviski? Ej prom no Latvijas!" teikuši likumsargi.

Policistu klātbūtnē atklājies elektrības zuduma iemesles. Notikusi ūdens noplūde, kā rezultātā bojāti arī elektrības vadi.

Viens no policistiem teicis, ka jāpārmeklē arī sievietes dzīvoklis. "Jums ir ko slēpt?" norādījis policists. Sieviete arī atkārtoti zvanījusi 112, kur izstāstījusi par likumsargu attieksmi. Tur viņai teikts, ka var uzrakstīt sūdzību par policistiem, jo viņi uzvedas nelikumīgi. Noliekot klausuli, viens no policistiem pateicis, ka viņam apnicis, un lai Olga 4 stundas pasēž izolatorā.

Tā sieviete, kura lūdza palīdzību, pati nonākusi iecirknī. Pēc neilga laika viņa saņēmusi pavēsti no tiesas par viltus izsaukumu un pretošanos policista prasībām.

"Izsaucēja deva informāciju, ka it kā pārgriezta elektrība dzīvoklī," norāda policijas pārstāvis. Par policistu rīcību notikuma vietā ierosināta disciplinārlieta, norāda raidījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas