Rūgta pieredze: Viena vizīte pie ārsta un piektdaļa pensijas iztērēta

tautaruna.lv 11.augusts 2018, 13:58
 
Ilze Zvēra/F64
Vizīte pie ārsta nav lēts prieks, to apstiprinās daudzi. Kāda sieviete facebook dalījusies ar savu un savas mammas pieredzi - cik izmaksā viens ārsta apmeklējums. Taču ja ar vienu vizīti nepietiek....viens divi un alga vai pensija iztērēta.

"Šodien [ieraksts publicēts 9. augustā] bija jāved mamma Stradiņiem. Interesants piedzīvojums, tā ciniski sakot.

Atbraucam laicīgi, 30 minūtes pirms noteiktā laika, ar mašīnu, jo mamma jau sen nespēj pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Novietoju mašīnu stāvvietā, mamma gaida pie durvīm, nostāvēt grūti, soliņa pie jaunās ēkas nav, kustos ātri…. Mamma ir 1.grupas redzes invalīds, viņai MAKSAS vizīte pie ACU ārsta, jo bezmaksas invalīdam vienkārši nav iespējama. Ok - ministrija tā kā deklarējusi, ka teju aklam cilvēkam bez maksas, bet nu ja nav iespējams - maksāsim, dakteri vajag. Summa zināma jau iepriekš. Tik tālu korekti.

Milzīgajās baltajās telpās vājredzīgs cilvēks jūtas dezorientēts un apjucis, lēnītiņām nonākam pie vajadzīgā kabineta vienādi baltajos gaiteņos, arhitektam telpām fantāzija pietrūkusi - sienas baltas, cipariņi uz durvīm tik mazi, ka pat man ar visu manu brilli jāpiepūlas saskatīt. Sākas gaidīšana.

Cik ilgi un kad kas notiks - informācija 0 - sak, gaidiet savu vājredzīgajam nesaskatāmo ciparu.

Kopā ar visu vizīti paiet divas ar pusi stundas… man darba diena… nu bet dakteriem vara rokās, esam pacietīgas.

Daktere jauka. Pēc vizītes, saņemu mammas papīrus un izrādās ar samaksu par vizīti nepietiek, jāmaksā vēl, cik nesaka, ejiet uz kasi… eju un ātri galvā domāju, cik naudas man ir, informāciju par izcenojumiem nekur publiski redzamā vietā nemana… atkal rinda reģistratūrā un še tev pieplusojam vizītes 25 vēl 30 eiro… labi tik daudz man ir.

Dodos vēlreiz pastāvēt minūtes 15 pie daktera kabineta durvīm, lai atdotu papīra kartiņu, kura nez kāpēc digitālajā laikmetā bija jānes līdzi uz kasi… uh viss.

Bilance 55 eiro un trīs stundas. Kamēr skraidu ar naudu un papīriem mamma pazudusi - apjukusi un apmaldījusies baltajās telpās. Pariņķoju pa gaiteņiem un atrodu… uh… viss labi. Esam ārā 30 grādu karstumā, man jāiet pēc mašīnas, bet soliņa kur mammu apsēdināt - tavu brīnumu, jo projām nav:). Un tad vēl viens pārsteigums - stāvvieta izrādās dārgāka kā Rīgas centrā, jo rēķins saskrējis 7,5 eiro…. - bilance 62,5 eiro, piektā daļa no viņas pensijas… super! Slimie tak visi turīgi cilvēki, var atļauties...," raksta Liene.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas