Bērnam kaklā iesprūst asaka; ārstu attieksme sadusmo vecākus

tautaruna.lv 11.augusts 2018, 18:33
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Kāda ģimene vakariņās bija nolēmusi pagatavot zivi, taču vakariņu laikā 10 gadus vecai meitenei kāda zivs asaka iesprūda kaklā. Ģimene nodomājusi - aizbrauks uz slimnīcu un gana ātri problēmu atrisinās, taču nācās vilties, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Sākotnēji izmēģinātas visas internetā atrodamās tautas metodes, bet bez panākumiem. Nolemts doties uz Bērnu slimnīcu.

Pirmais meiteni (pēc 1,5 stundas gaidīšanas rindā) apskatījis uzņemšanas nodaļas ārsts. Sacījis, ka jāsauc LORs, savukār tas sacījis, ka jāzvana endoskopistam. Endoskopists atbildēja, ka šovakar nebrauks, jo tas var pagaidīt līdz rītam.

Agri no rīta ģimene atkārtoti ieradusies bērnu slimnīcā un tad arī asaka izņemta. Bērns nebija ēdis aptuveni 14 stundas, jo pirms pašas procedūras ēst nevar.

Lielākās dusmas tieši par to, ka netika pieņemti sestdienas vakarā, arī ģimenei pazīstamā ārste esot bijusi neizpratnē par daktera aicinājumu pagaidīt.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Endoskopijas dienesta vadītāja Ilze Briuka skaidro: ja bērns būtu norijis bateriju vai magnētu, kas tiek uzskatīti par īpaši bīstamajiem svešķermeņiem, tad, iespējams, endoskopija būtu veikta nekavējoties, bet arī tad pacienta veselības stāvoklis tiktu rūpīgi izvērtēts.

“Izejoši no bērna sūdzībām, no ēšanas un dzeršanas laika, izmeklējums tika veikts atbilstoši tā brīža klīniskajai situācijai,” tā I. Briuka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas