Liepnieks atklāj, kas jādara NATO, lai nebūtu kara ar Krieviju

tautaruna.lv 30.janvāris, 5:00
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Rakstnieks Jurģis Liepnieks mikroblogošana vietnē "X" komentējis medijos izskanējušo informāciju par NATO gatavošanos karam ar Krieviju.

Kā uzsver Liepnieks, viņš priecājas, ka NATO ir "modusies no smadzeņu nāves" un dara to, kas tai jādara.

"Pēdējos mēnešos dažnedažādos avotos parādās info, ka NATO gatavojas karam ar Krieviju. Protams, ka gatavojas! Tam NATO ir domāts! Prieks redzēt, ka organizācija modusies no smadzeņu nāves un beidzot nopietni dara to, kas tai jādara.

Jo vairāk NATO gatavosies, jo drošāk, ka nekāda kara nebūs," pauž Liepnieks.

Interesanti viedokļi redzami arī komentāru sadaļā, kur vietnes lietotāji prognozē dažādus situācijas attīstības scenārijus.

"Ļoti daudz izšķirs notikumi tuvāko gadu laikā ap Taivānu."

"“Būt gatavam karam ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā saglabāt mieru.” D. Vašingtons."

"Eiropai pašai vajadzētu vairāk rūpēties par savu drošību! Protams izmantot ASV ir patīkami un lēti un ja kas vainot Trampu!"

"Krievijā pie varas ir revanšistiski un iridentiski fašisti, taču domājams, ka viņu pašsaglabāšanās instinkts ir spēcīgāks par atriebes kāri. Viņi sāka karu Ukraina tāpēc, ka domāja, ka tas būs viegli. Un tālāk jau "sunk-cost fallacy" pārņēma grožus."

Kā ziņots, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts atzina, ka Krievijas uzbrukuma NATO scenāriju vidējā termiņā izslēgt nav iespējams.

NATO gatavojas iespējai, ka Krievija varētu uzbrukt, un šī gatavošanās ir domāta kā atturēšanas mehānisms. "Jāatzīst, ka situācija Ukrainā nav tik spīdoša, kā mēs būtu gribējuši, Rietumu atbalsts ieroču veidā nav pietiekams, pasaulē ir paredzēta virkne vēlēšanu, kas rada politiskas neskaidrības, un tāpēc izslēgt arī negatīvus scenārijus vidējā termiņā patlaban nav iespējams," pauda eksperts, gan uzsverot, ka tas nenozīmē, ka šādi scenāriji ir neizbēgami.

Sārts skaidroja, ka patlaban notiek Krievijas informācijas operācijas, kuru mērķis ir tostarp pastiprināt cilvēku emocijas un radīt nolemtības sajūtu, ka Ukraina zaudēs, Rietumi būs nākamie un Baltijas valstīm būs beigas. Atbildē uz šādu informācijas operāciju jābūt ļoti racionāliem - ir jāgatavojas, lai mēs būtu gatavi, ja sliktākie scenāriji realizētos, bet vienlaikus mūsu pašu rokās ir strādāt pie tā, lai tā nenotiktu.

"Ukrainai uzvarot karā, neviens no sliktajiem scenārijiem nerealizēsies," pārliecināts centra vadītājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas