Skandāls par deputātu došanos uz Ķīnu uzņem apgriezienus. Kura puse melo?

Portāls nra.lv 16.janvāris, 10:22
 
Romāns Kokšarovs/f64
Pēdējās dienās nerimst skandāls par Saeimas deputātu vizīti uz Ķīnu Ainara Šlesera vadībā. Šlesers apgalvo, ka braucienu pilnā apmērā apmaksā Ķīnas tautas republika, kas daudziem liek aizdomāties un vilkt paralēles ar Rimšēvica braucienu uz Kamčatku makšķerēt.

Viens no situācijas eskalētājiem ir Juris Pūce, kurš vairākkārt izsakās savā mikroblogošanas vietnes "X" kontā, apgalvojot, ka vizīte nav oficiāla, tātad nav attaisnojama deputātu prombūtne. "Oho. Saprotu, ka komandējuma rīkojuma nemaz nav! Sanāk, ka Saeimas deputāti bez jebkāda saskaņojuma devušies citas valsts finansēti braucienā uz šo valsti. Manuprāt, ir pārkāpts likums."

Autors papildina: "Cita starpā, dokumentus (iesniegumu par bezalgas atvaļinājumu) ar jau pagājušu datumu noformēt nav atļauts. To sauc par dokumentu viltošanu."

"Manā izpratnē tā būtu neatļauta dāvanu pieņemšana, kuru, atkarībā no apmēra eiro, soda ar administratīvu sodu vai rosina kriminālprocesu."

Tajā pašā laikā Aleksandrs Kiršteins savā "X" kontā ievietojis ekrānšāviņu ar oficiālu vēstuli Saeimas prezidijam, kurā tiek skaidrots vizītes mērķis un deputātu vārdi, kuri plāno piedalīties braucienā uz Ķīnu. Vēstule datēta ar 4.janvāri un to parakstījis Ainārs Šlesers.

Kiršteins raksta: "Saeimas Prezidijs apzināti izplatījis melus, ka nav zinājis par sadarbības grupas braucienu uz Ķīnu. Sekos iesniegums Prokuratūrai!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas