Sievietei ASV draud mūža ieslodzījums par zīdaiņa nonāvēšanu, ieliekot viņu cepeškrāsnī

Portāls nra.lv 19.februāris, 16:30
 
Freepik
Kādai mātei ASV Tenisijas štatā pagājušonedēļ izvirzīta apsūdzība par zīdaiņa nonāvēšanu. Viņa, iespējams, ievietoja savu mēnesi veco meitiņu cepeškrāsnī, izraisot viņas nāvi, paziņoja vietējās varas iestādes.

Saskaņā ar paziņojumu, policija bērnu atrada pagājušo piektdien pēc reaģēšanas uz 911 zvanu, kurā tika ziņots par "neelpojošu zīdaini". Pēc ierašanās policisti atklāja, ka mazulim bija "acīmredzami apdegumi".

Varas iestādēm tika paziņots, ka Tomasa "nolika bērnu gulēt un nejauši ievietoja bērnu krāsnī, nevis gultiņā", sacīja prokurors.

Kanzassitijas ugunsdzēsības dienests, kas arī reaģēja uz iespējamā nozieguma vietu, paziņoja, ka mazulis ir miris notikuma vietā.

Krimināllietas paskaidrojumā teikts, ka vienu mēnesi vecā meitene tika atrasta "dzīvojamā istabā guļam automašīnas sēdeklī tieši pretī ieejas durvīm" un "bija guvusi acīmredzamas termiskas traumas dažādās ķermeņa daļās".

"Viņai virs autiņbiksītēm bija uzģērbuts bodijs. Šķita, ka apģērbs bija izkusis uz autiņbiksītēm, un tas bija ļoti netīrs, iespējams, apdedzis," teikts paskaidrojumā.

Īpašumā tika atrasta arī “zīdaiņu sega ar ievērojamām apdeguma pēdām”, kuru savāca policija.

Saskaņā ar prokurora teikto, Tomasai tagad draud sods par "1. pakāpes A klases noziegumu par bērna labklājības apdraudēšanu vai bērna nāvi".

Ja viņa tiks atzīta par vainīgu, minimālais sods ir 10 gadi, bet maksimālais - mūža ieslodzījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:14

Jaunākās diskusijas