88 gadus vecam senioram draud cietumsods absurda iemesla dēļ

tautaruna.lv 18.decembris 2023, 4:30
 
pexels.com
88 gadus vecs pensionārs no Lielbritānijas nokļuvis pavisam neapskaužamā situācijā. Somersetas apgabala padome nolēmusi, ka senioram jāstājas tiesas priekšā un pat jādodas cietumā absurda iemesla dēļ, ziņo "The Sun".

Rons Naits, kurš nonācis nepatikšanās ar vietējo padomi, atzīst, ka labāk mirtu, nevis padotos vietējām varasiestādēm un ir gatavs cīnītie par savu taisnību.

Seniors apgalvo, ka pēdējos sešus gadus Somersetas padome viņu neliek mierā par to, ka viņš ir demontējis daļu no akmens sienas, lai piekļūtu savam īpašumam, precīzāk zemes gabalam.

Kā izrādās, tad vietēja padome nav apmierināta ar nesankcionētu mūra sienas nojaukšanu, jo tā atradās aizsargājamā teritorijā, kā arī tika uzskatīta par senu "pieminekli".

Tikmēr Rons, kurš vairāk nekā 40 gadus apstrādāja savus 350 akrus lielo zemes gabalu, apgalvo, ka viņš nekad nav bijis informēts par to, ka viņa īpašums ir kļuvusi par aizsargājamo zonu. Viņš arī bija pārsteigts atklājot, ka mūra siena ir arī sens piemineklis, ņemot vērā, ka viņš pats to ir uzcēlis.

Kopumā Rons par notikušo stājies jau sešas reizes tiesas priekšā, trīs reizes tiesa piemērojusi viņam naudas sodu, ko seniors ir atteicies maksāt.

"Šī tagad ir tikai ļauna atriebība pret vecu cilvēku, un tas nav sabiedrības interesēs," uzskata Rona meita. "Viņi nebūs apmierināti, kamēr nebūs panākuši savu [...]. Viņi turpinās viņu vajāt, līdz viņš nomirs." Seniora meita norāda, ka viss ko viņš ir izdarījis, ir nojaucis daļu no sienas, ko pats uzcēla 1970. gados. “Padome tagad apgalvo, ka viņš ir pārkāpis likumu, jo tā ir aizsargājama teritorija un mūris ir sens piemineklis. Mēs šeit nerunājam par Stounhendžu, mēs runājam par piecu pēdu [pusotru metru] akmens sienu.”

Šobrīd seniors ir pavisam nelokāms un atsakās maksāt sodus, kas sasniedz vairākus tūkstošu britu mārciņu. Lai varētu nomaksāt lielos sodus, Ronam būtu jāpārdod sava māja, kur viņš mitinās ar sievu.

Tikmēr Somersetas padome ir paziņojusi, ka plāno turpināt lietas izskatīšanu, neskatoties uz Rona grūtībām sodu apmaksāt, apgalvojot, ka tas ir sabiedrības interesēs.

Oktobrī tiesas sēdē tiesnesis draudēja Ronam, ja viņš nesamaksās visus sodus un neuzbūvēs atpakaļ nojaukto sienu, viņam būs jāizcieš 45 dienu ilgs cietumsods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas