Vanšu tilts biedē rīdziniekus un pilsētas viesus

tautaruna.lv 25.marts, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Rīdziniekus un pilsētas viesus biedē aprūsējušais un drūpošais Vanšu tilts, vēsta "Bez tabu".
Rīdzinieku Kasparu ļoti satrauc Vanšu tilta stāvoklis: “Kaut kam ir jānotiek, tikai tad kaut ko darīs? Šis nav vienīgais traģiskais tilts!”

“Bez tabu” apgaitā konstatēja, ka tilta konstrukcijas ir aprūsējušas, to daļas vietām tuvu brauktuvei nokritušas. Tāpat no tilta drūp betona gabali, tostarp zonā virs brauktuves - lai neuzkristu uz transportlīdzekļiem, krītošos betona gabalus ķer nostiepts drošības siets. Nodrupušajās zonās vietām atsegti sarūsējuši armatūras stieņi.

Visā tilta garumā abās pusēs norobežota gājēju ietves daļa tuvāk tilta malām, jo tur, drūpot betonam, daudzviet izveidojušies caurumi, ko cenšas “aizlāpīt” ar metāla plāksnēm.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Transportbūvju institūta direktors profesors Ainārs Paeglītis sacīja, ka tiltus regulāri inspicē eksperti, tajā skaitā RTU speciālisti. Viņš norādīja, ka vairākiem tiltiem nepieciešams remonts, bet tie ir droši satiksmei. Komentējot Vanšu tilta stāvokli, Paeglītis norādīja, ka nesošās konstrukcijas ir drošas, bet ir jāpasteidzas ar gājēju zonas saremontēšanu, nodrupušo daļu savešanu kārtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:15

Jaunākās diskusijas