Tas pārsteidza pat glābējus: makšķernieks cīnās par savu dzīvību stindzinošā ūdenī

tautaruna.lv 29.februāris, 13:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kāds vīrietis Limbažu pusē otrdien gandrīz zaudēja dzīvību, ielūstot aizsalušajā Limbažu ezerā, vēsta "Degpunktā".

Vīrietis bija iekārtojies Lielezera ziemeļu pusē, iepretim Mucenieku tiltam. Šajā posmā ūdenstilpes platums ir 780 metru. Makšķernieks aizslidinājās līdz pat pašam vidum un tur izurba caurumu ledū, kā arī sev apkārt sakrāmēja līdzi paņemtās mantas. Ātri vien ledus vīrieša svaru neizturēja, un īsi pirms plkst. 11.00 makšķernieks nonāca stindzinošajā ūdenī.

Veiksmīgas sakritības dēļ netālu gadījās kāds līdzcilvēks, kurš nekavējoties zvanīja glābējiem. Tiesa, nav zināms, cik ilgi slīkstošais vīrietis sauca pēc palīdzības, līdz lūgumu kāds vispār izdzirdēja. “Vismaz 20 minūtes. Es vienkārši skatījos no piezvanītā un pēc tam glābtā. Apmēram 20, 30 minūtes, jā,” aptuveno laiku ieskicē Limbažu ezera apsaimniekotājs Jānis.

Ugunsdzēsējiem bija jābrauc piecus kilometrus, lai nonāktu pie tuvākā iebraucamā ceļa. Tas bija šaurs, dubļains un necaurbraucams. Glābēji gāja kājām pamatīgu posmu, līdz nonāca pie ezera. Vīrietis joprojām varonīgi cīnījās par dzīvību. Ugunsdzēsēji bija izbrīnīti, kā viņš tik ilgi spēja noturēties zem ūdens un norāda, ka viņu praksē šādi gadījumi ir ļoti reti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:54

Jaunākās diskusijas