Ārsta apmeklējums kopā ar meitu tēvam izvēršas par murgu

tautaruna.lv 16.februāris, 18:45
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Pēc meitas lūguma tēvs ar sešpadsmitgadīgo atvasi pie ārsta devušies kopā. Taču ārsts tēvam nav ļāvis būt klāt konsultācijas laikā un licis atstāt telpu.

Ļoti neapmierināts ar ārsta rīcību ir kāds tēvs, kurš, atsaucoties meitas lūgumam, pie dermatologa devies kopā ar viņu: "Vai tas ir okei, ja ārsts izdzen mani no kabineta, kad esmu aizgājis ar savu 16-gadīgo meitu pie dermatologa? Ķipa "meiteņu sarunas" un man nav jābūt tur klāt. Man nav tiesību zināt mana bērna veselības stāvokli?"

NMPD direktore Liene Cipule skaidro: "Pacientam ir tiesības uz atbalstu no ģimenes locekļiem, ja viņi izsaka tādu vēlmi ārstam. Pēc 14 gadu vecuma vecāku klātbūtne nav obligāta un ārsts var piedāvāt veikt konsultāciju bez vecāku klātbūtnes. Ir saprotami, ka 16 gadīgai meitenei tēvu lūdz uzgaidīt ārpusē apskates laikā."

Autors turpina: "Mums bija sarunāts un viņa gribēja, lai eju kopā ar viņu. Un šajā konsultācijā nebija nekas intīms, ko nevarētu apspriest tēva/mātes klātbūtnē. Neesmu no tiem slimīgi kontrolējošiem vecākiem, kuriem visur ir jālien pat tad, ja bērns to nevēlas."

"Ārstam jāpajautā meitai, vai viņa to grib, iepriekš paskaidrojot, kādas procedūras un apskates tiks veiktas. Ja viņa grib, līdznācēja klātbūtne jāatļauj. Ja negrib, nāksies pastāvēt aiz durvīm."

"Esmu Tavā pusē, bet sieva tikko teica, ka var būt jautājumi par pubertāti un sexualo aktivitāti, kas varētu būt neērti tēva klātbūtnē… Es protams PAR tādiem Tēviem kā Tu!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas