Cilvēki netiek gudri: maksājot par zālēm ar kompensācijas atlaidi, matemātika nepalīdz

tautaruna.lv 10.februāris, 14:30
 
Vladislavs Proškins/f64
Jau daudzus gadus Latvija tiek uzskatīta par valsti, kurā zāles ir nesamērīgi dārgas. Gluži dīvainā situācijā nonākusi paciente, kurai pienākas valsts kompensēti medikamenti.

Par to sieviete raksta mikroblogošanas vietnē "X": "Jautājums Zāļu valsts aģentūrai un veselības ministrijai. Medikaments maksā 45,48. Kompensē 75%. Man sanāk 11,37. Ref.cena 23,18. Ka rodas samaksātais 28,09. Vienkāršā, saprotamā valodā, lūdzu, paskaidrojiet, kā rodas maksājamā cena. Var arī ar formulu konkrētajam gadījumam. Iepriekš pateicos"

Komentētāja skaidro: "75% no ref. cenas ir 17,39€. No 45.48 atņem kompensējamo summu 17,39 un sanāk maksāt 28,09€. Tas arī čekā norādīts."

Autore: "Paldies, Kristīne! Bet runa ir par to, ka tas nav 75% no medikamenta cenas. No medikamenta, kurš man izrakstīts. Kaut arī man pienāktos 75% kompensācija, jo ģenēriķi kontrindicēti"

"Čekā redzams, ka kompensējamā summa 17,.. . Ok. Tāpēc jautāju pec formulas. Ja man kontrindicēti ģenēriķi un man jālieto oriģinālpreparāti, tad man nekompensē 75%? Es neesmu vērta, lai man kompensētu 75% no medikamenta cenas?"

"Šito ieviesa Viņķeles laikā - big farma iepērk pašu lētāko sūdu, ko dabū no ražotāja gandrīz par velti, bet valsts kompensē tikai lētāko. Medikaments nepalīdz, bet big farma uz to lēto pelna vairāk, neka uz zolīdām, dārgām zālēm. Mafija."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas