Jaunieši atbild, kāpēc Rīgā no veikala nozaga ziedojumu kastīti

tautaruna.lv 10.februāris, 20:45
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
“Tie divi atnāca uz šejieni, paņēma ziedojumu kastīti, bišķiņ paraustīja, nolīmējās nost, un vienkārši aizgāja projām.” Tieši tik detalizēti ziedojumu kastītes zādzību, kuru 29. janvārī pastrādāja četru jauniešu kompānija veikalā Rīgā, Bauskas ielā, raksturo pārtikas veikala vadītāja, vēsta "Bez tabu".

To, ka ziedojumu kastīte pazudusi līdz ar aizdomīgā paskata klientiem, pārdevēja gan atskārtusi vien pēc divdesmit minūtēm. Neskaitāmas reizes noskatoties videonovērošanas kameru ierakstus, veikala vadītāja secinājusi, ka, visticamāk, jauniešiem šī nav bijusi pirmā zādzība. Darbības veiktas neminstinoties un veikli.

Liktenīgajā dienā aizdomīgo kompāniju ar ziedojumu kastīti rokās tramvajā iemūžināja kāds veikala pastāvīgais klients. Viņš vērsies pie veikala pārdevējas, kas atpazinusi vaininiekus, un ātri vien tapis iesniegums policijā. Veikala vadītāja Santa cer, ka šī situācija būs kā mācība un turpmāk par ziedojumu kastīšu zādzību nenāksies dzirdēt.

Pēcāk, pamanīti uz ielas, jaunieši piekrīt sarunai un sāk taisnoties, ka kastīti nozagusi viņu draudzene, bet pārējie par plāniem neko neesot zinājuši.

"Es tikai to uzzināju, kad biju pieturā. Es viņai neko nevarēju pateikt tāpēc, ka, ja es izsaukšu policiju, viņa tāpat ies prom. Es varu pateikt viņas “instagramu”, kur viņa dzīvo, bet mēs to nedarījām, mēs to negribējām. [..] Viņa pati to izdarīja un pati arī atbildēs."

Saruna gan izvēršas visai haotiska - tiek uzņemti selfiji, iedzerts no alkohola pudeles un uzsmēķēts. Divi no četrotnes bēg, bet divi - gatavi sagaidīt likumsargus. Gaidot gan atzīstas, ka liktenīgajā dienā draugi nozaguši ziedojumu kastīti arī tirdzniecības centrā “Origo”.

"Viņas skrien un saka, skrienam projām. Un rāda to kastīti arī. Viņi rāda, un es saku, ka negribu ar viņiem bēgt. [..] Man tiešām ir kauns par tādiem draugiem. Kad man vakarā atsūtīja to fotogrāfiju, es domāju, ka negribu ar tādiem draugiem draudzēties. Man kauns."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas