Atklāj detaļas par smago avāriju, kurā iekļuva VUGD auto

tautaruna.lv 17.janvāris, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Pirmdienas pēcpusdienā smagā avārijā Ķekavas novadā iekļuvis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais transportlīdzeklis. Specializētā darba automašīna saslīdēja uz Rīgas apvedceļa un iegāzās grāvī. Avārijā cieta trīs cilvēki, vēsta "Degpunktā".

Pirmdien ceļa posms uz Rīgas apvedceļa pirms pagrieziena uz Jaunsila ciemu bija noklāts ar plānu ledus kārtiņu. Automašīnu vadītāji uzmanīgi virzījās uz priekšu, cenšoties kontrolēt savus spēkratus. Ap plkst. 16.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ķekavas apkaimē un, nokļuvuši uz nestabilās virsmas, nespēja novaldīt transportlīdzekļa stūri.

Kā norāda VUGD Rīgas RP Olaines daļas vada komandieris Roberts Kidals, tika sākta bremzēšana, jo bija paredzēts manevrs pa labi - taču nebija saķeres ar slideno ceļu un notika negadījums.

Uz izsaukumu bija izbraukušas divas autocisternas - kamēr viena gāzās grāvī, otra transportlīdzekļa vadītājs, ieraugot negadījumu, apstājās ceļa malā. Brigādes vīri mobilizējās, lai sniegtu palīdzību nelaimē nonākušajiem kolēģiem.

Cieta trīs ugunsdzēsēji, kas atradās auto. Viens izkļuva no spēkrata saviem spēkiem, taču pārējos ugunsdzēsējus nācās izglābt citiem kolēģiem, pat izmantojot hidrauliskos instrumentus. Smagāk cietušais glābējs atrodas slimnīcā. Uz Ķekavu nosūtīta jauna ekipāža.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas