Salst, mēslo, nokārtojas ceļmalā, mazgājas salā: šokējoši apstākļi šoferiem pie Latvijas–Baltkrievijas robežas

tautaruna.lv 12.decembris 2023, 7:00
 
F64
Pie robežkontroles punkta “Pāternieki”, kas šoruden kļuva par vienīgo vietu, kur var šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, konstatēta iespaidīga kravas automašīnu rinda 13 kilometru garumā, vēsta "Bez Tabu".

Lai nodrošinātu valsts robežas neaizskaramību un valsts apdraudējuma novēršanu saistībā ar nelegālo migrāciju, šoruden apturēja Silenes robežšķērsošanas vietas darbību uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Kopš tā laika pamatīga ir noslodze nu jau vienīgajā Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietā “Pāternieki”.

Šoferi stāstīja, ka drūzmēšanās daudzu kilometru garumā pirms “Pāternieku” robežkontroles ir jau sen. Daudzi uzrunātie sacīja, ka ēd līdzi paņemtos pusfabrikātus. Kāds stāstīja, ka turpat gatavo maltītes no līdzi paņemtajiem produktiem, bet daudziem, kuri rindā gaida jau teju divas nedēļas, produkti jau esot izbeigušies, tāpēc nākas virināt maciņus, iegādājoties gatavas maltītes un produktus no autoveikaliem, kuros cenas gan esot “uzskrūvētas”. “Guļu normāli. Matracis labs, ērts. Te arī filmas skatos. Šeit ledusskapis, kur produkti. Katru dienu pērku ūdeni, jo nav apdzīvotu vietu, kur to ieliet. No rītiem mazgājamies ārā ar šo ūdeni,” stāstīja kazahs Muslims, kurš rindā gaida jau gandrīz divas nedēļas.

Kāds uzklausītais sacīja, ka darbs stāv uz vietas un ka “no garlaicības var nomirt”.

"Lai nenosaltu un nenojūgtos, draudzējamies, runājamies. Grūti, mašīnā tagad krāsniņa nedarbojas. Es šurp vairs nekad nebraukšu! Liela rinda. Divi šoferi nonāca komā, “ātrie” aizveda! Te ir slikti! Rindā gaidi un normāli neguli, jo jāgaida kustība. Pakustējies, stundu vai pusotru pagulēji, tad atkal sēdi un gaidi kustību.”

Cūcīgāki šoferi piemēslojuši ceļmalu ar atkritumiem, lai gan visas rindas garumā pie stabiņiem ceļmalā piesieti neskaitāmi atkritumu maisi. Tāpat ik pēc vairākiem simtiem metru ir lieli atkritumu konteineri. Maisus un konteinerus atbildīgie tukšo naski, atzina šoferi. Problemātiskāk gan ir nokārtot dabiskās vajadzības tualetēs, jo pārvietojamo tualešu nav daudz, tāpēc šoferi “lietas” nokārto arī kupenās.

Daži apkaimes iedzīvotāji atklāja, ka palīdz šoferiem ar ūdens un ēdiena sagādi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas