Sods par braukšanu bez OCTA 700 eiro! Vai taisnīgi?

tautaruna.lv 17.novembris 2023, 12:15
 
MN
Kādam autovadītājam nepavisam nav paveicies - braucot bez obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas polises, policijas ekipāža braucēju fiksēju atkārtoti. Rezultātā par 13 minūšu braucienu nopelnīts sods 700 eiro apmērā.
Mikroblogošanas vietnē "X" ievietots ieraksts: "Gaidu brīdi, kad policija, ieraugt auto bez OCTA, turpinās braukt pakaļ pārkāpējam un non-stop fočēt auto (lai cita vieta un laiks). Paziņam viens sods par braucienu 8:24 un otrs 8:37 - 700EUR 13 minūtēs. Un vēl gaida vai nebūs vēl..."

Daļa komentētāju uzskata, ka tas nav likumīgi, tomēr citi zina teikt, ka policijai ir likumiskas tiesības pamanītajam auto braukt pakaļ un veikt fotofiksācijas neskaitāmas reizes, jo fotofiksācijā uzrādās cita vieta un cits laiks. Par katru fotofiksāciju tiek piespriests sods.

"Jā, nu šis ir neglīti. Varētu tomēr tas sods attiekties uz visu dienu. Salikt blīvi radarus, lai var iekasēt iespējami lielāku sodu tomēr ir bezkaunīgi, jo tiešām var būt dažādas situācijas, kāpēc gadījies izbraukt bez OCTA. Un pa tām dažām minūtēm nekas nevar mainīties."

Autore skaidro: "Šeit ir stāsts par busu, no kura fočē. Arguments šodien - cita vieta un laiks... Sekojot - tas mainītos ik pa 1min"

"Man atkal ļoti pozitīva pieredze ar ceļu policiju un neesošu OCTA. Pērkot kaut kas nogāja greizi. Tā nu es pārliecināts, ka man ir OCTA vizinājos bez tās. Sodu nācās samaksāt, bet patika pati attieksme."

"Tikmēr auto ar RU, BY un hvz vēl kādu valstu numuriem šādi sodi nedraud."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas