Kādas zemnieku saimniecības aicinājums no sirds aizkustina latvju tautu

tautaruna.lv 17.novembris 2023, 3:00
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
"Klāt novembris. Mārtiņi. Tas gada mēnesis, kad pie krūtīm piespraužam sarkanbalto lentīti, konkrētos datumos aizdedzam sarkanbaltas sveces un rotājam ēdienu sarkanbaltā krāsā. Vai ar to gana? Jā, protams, arī tas ir daudz. Tomēr mēs aicinām spert soli tālāk. Tajā drosmīgajā un dziļākajā virzienā. Tajā virziena, kas prasa mazliet vairāk piepūles," vietnē "Facebook" raksta zemnieku saimniecība "Zutiņi".
"Aicinām uzdāvināt šo vienu mēnesi Latvijai tā pa īstam. Latvijas zemei, Latvijas produktiem un Latvijas zemniekiem. Vai ir Tavos spēkos vienu mēnesi ēst Latvijas produktus? Citronus aizstāt ar cidonijām, banānus ar āboliem. Čia sēklas ar kaņepēm. Svešzemju batātes ar mūsu pašu riekstu ķirbjiem. Rīsus ar grūbām.
Savā svētku galdā sarkanbalti dekorēt nevis burratu ar čibatu, bet cepeti ar kāpostiem, zirņus ar speķi, varbūt pankūkas ar dzērveņu zapti...
Mēs aicinām Jūs uzdāvināt novembri Latvijas zemniekiem. Tiem, kas ravē, ar, ecē, stāda un maļ tepat. Kas arīdzan mīl šo zemi ļoti, ļoti - dzīvo ar to soli solī no pavasara līdz rudenim. Kas paliek šeit, izbaudot miglu, lietavas un sniegu nevis sakravā koferi un brauc pārziemot uz siltām zemēm.
Uz šo aicinām ikvienu mūsu tautieti.
Bet it īpaši pavārus un viedokļa līderus. Padomājiet. Vai piespraust pie krūtīm sarkanbalto lentīti, bet svētku galdam gatavot čia pudiņu ar mandeļu pienu.. vai tā ir patiesa savas zemes mīlestība?
Uzdāviniet Latvijai kaut šo vienu dzimšanas dienas mēnesi - skarbo novembri. Kad aiz loga zēvelē vējš, bet latviešu zemnieku pagrabi ir pilni ar sulīgiem dārzeņiem, saknēm, āboliem, sālījumiem un marinējumiem. Mums pašiem savu labumu gana. Ja vien protam un, galvenais - gribam tos novērtēt! Viss sākas ar labu gribu. Sprīdītis teiktu, ka tam vajag dūšu.
Vai Tev pietiktu dūšas novembrī uzdāvināt savu virtuvi Latvijai?
Varbūt mēģinām kopā. Kas zi`, cik daudz jaunu, feinu lietu atklātu. Dalies savos atklājumos, pievienojot mirkļabirku #UzdāviniNovembriLatvijai, lai varam mācīties, augt un atklāt savas zemes pērles uz šķīvja kopā.
Kur slēpjas tie Latvijas zemnieki?
Veikalos, tirdziņos, tiešajās piegādēs. Mazos saimniecību e-veikalos. Zemnieki slēpjas savās saimniecībās, kuras var arī apmeklēt. Mēs te esam, ja vien Tu vēlēsies mūs ieraudzīt un uzmeklēt.
Ja vien Tu saņemtu drosmi ērtību lielveikalā apmainīt pret vērtību!
Vai mēs prasām pabalstu vai atbalstu?
Nē. Mēs esam rūdīti pret skarbiem vējiem, arī netaisnību un pārmetumiem.
Mēs vien lūdzam - varbūt vienu mēnesi no divpadsmit..
Varbūt vienu mēnesi - šo savas valsts dzimšanas dienas mēnesi Tu varētu uzdāvināt Latvijai un Latvijas zemniekiem,
Pastiepjot roku pretī visupirms Latvijas produktiem," aicina "Zutiņi.
Ar ierakastu dalījušies vairāk kā 2000 "Facebook" lietotāji.
Maija: Tik jauks un mīļš aicinājums! Jau arī ikdienā cenšos pirkt tikai savējo ražojumus! Liels jums paldies!
Anita: Sirsnīgs paldies,par atgādinājumu! Ļoti aizkustinošs un iekustinošs raksts.
Agita: Latvijas zemniekus cienu un atbalstu! Lielisks aicinājums
Anita: Kurš gan teica ka.Latvija nevar sevi pabarot? Ja katru dienu gribam svešzemju produktus(kuri mūsu klimatiskajā zonā neaug), tad varbūt esam "nepiebarojami". Agrāk cūku kāva uz lieliem svētkiem. Tagad tā ir ikdiena un svētkos"nezinam" ko celt galdā.... latvietis ir sīksts, attapīgs, ja rokas no pareizās vietas aug, tad neiznīksim. Ja ir ražotājs, tad ir jābūt patēretājam, tās ir nedalāmas lietas. Protams, gribam dzīvot, ne tikai izdzīvot...Lai jums pietiek enerģijas, radošuma, lai viss plaukst un zeļ.
Erna: Paldies par jauko aicinājumu, jo arī paši esam zemnieki. Un audzējam,lolojam,mīlam. Jo kas būtu Latvija bez tās skaistajiem plašajiem laukiem, zaļajām pļavām un bišu stropiem

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas