Sievietes izmisumu kliedziens "uzspridzina" internetu: Viņas brāli ik dienu skolā fiziski ietekmē, apkārtējie problēmu ignorē

tautaruna.lv 27.oktobris 2023, 4:30
 
Pixabay
Pat izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ir atzinusi, ka sabiedrībā ir augsts vardarbības līmenis. Tostarp skolās vardarbība ir sasniegusi 35,5% līmenī, un tā nav droša vide ne bērniem, ne pedagogiem.
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) virza izskatīšanai Ministru kabinetā (MK) noteikumus, kuri paredz, ka skolēniem varēs noteikt mācības ne tikai atsevišķā klasē, bet arī atsevišķā laikā, kā arī attālināti.
Taču kamēr ierēdņi šķirsta papīrus, vardarbības problēma skolās samilzt. Nesen vietni "Facebook" "uzspirdzināja" Ramonas ieraksts par situāciju kādā Liepājas vidusskolā. Sievietes mērs bija pilns - skola problēmu īsti negribēja saskatīt, "varoņa" vecāki arī izlikās kurli, mēmi, neieinteresēti. Palīgā nāca soctīkli un šobrīd ap šo ierakstu sacelta milzu ažiotāža. Jācer, ka atbildīgās instituācijas spēs ko vairāk par atrakstīšanos. Ar ierakstu dalījušies vairāk kā 10 000 "Facebook" lietotāji.
"Es vairs nespēju klusēt, man ir apnicis tas, ka katru dienu man ir jasatraucās, vai mans brālis, atnāks mājās sveiks un vesels…" stāstu iesāk Ramona.
Ramonas brālis mācās 4.klasē un, kā norāda māsa, skolā fiziski tiek ietekmēts katru dienu. Pāridarītājs ir klasesbiedrs - sper pa vēderu, sit pa galvu. Brālim esot bail it uz skolu, turklāt puika ir ar ļoti retu ģenētisku slimību, taču vēlas mācīties un iekļauties sabiedrībā.
Ģimene ir gājusi runāt ar pedagogiem, "varoņa" mammu, rakstīts sociālajam dienestam, skolas valdei, taču....nekas nemainās.
"Ko vēl darīt tādā gadijumā? Gaidīt, kamēr nosit? Gaidīt, kamēr viss beigsies slikti? Tikai tad kāds sāks kustēties. Es to nepieļaušu un šobrīd es publiski vēlos uzrunāt tā bērna māti, kura nav ieinteresēta sava bērna audzināšanā," raksta Ramona.
Lai arī viņa nenosauca "varoņa" mātes vārdu, Liepāja nav tik liela pilsēta, lai līdzcilvēki "nesazīmētu", kura tā ir, turklāt komentāros minēts, ka agresors pāri dara arī citiem bērnem. Kā viens no ieteikumiem izskanēja - rakstīt kolektīvu iesniegumu, lai kausli atskaita no skolas.
Tikmēr agresora vecāki visas savas bildes no "Facebook" izdzēsuši....cilvēku asā reakcija darīja savu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas