"Tas nav adekvāti!" Kas sadusmo bērnu vecākus Rīgā?

tautaruna.lv 21.septembris 2023, 7:00
 
F64
Vecāki, kuru atvases apmeklē bērnudārzu Rīgas centrā, katru dienu spiesti maksāt par autostāvvietu, lai ievestu bērnu bērnudārzā un pēcpusdienā – dotos pakaļ, lai brauktu mājās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīdziniece Agnese ir mamma pieciem bērniem - trīs atvases apmeklē Ziedoņdārza pirmsskolu. Lai katru bērnu ieviestu bērnudārzā, noģērbtu, atvadītos un pavadītu uz grupiņu paiet vismaz divdesmit minūtes. B zonā par pirmo stāvvietas lietošanas stundu jāmaksā 2 eiro, par katru nākamo stundu - 2 eiro un 50 centi, savukārt minimālā maksa ir 50 centu!

"Manā uztverē tas nav adekvāti likt pie pašvaldības dārziņa maksas stāvvietu," saka Agnese.

Ziedoņdārza pirmsskolas vadītāja ir vecāku pusē - uzskata, ka būtu jāmeklē kādi risinājumi, lai par autostāvvietu nebūtu jāmaksā.

Stāvvietu apsaimniekotāji “Rīgas satiksme” atgādina, ka pieminētās bezmaksas piecas minūtes ir spēkā visās autostāvvietās! Tāpat arī 15 minūtes pēc samaksātā laika beigām ir iespēja atstāt automašīnu konkrētajā stāvvietā.

Satiksmes departamentā skaidro, ka jau iepriekš mēģināts ierīkot stāvvietas, kas paredzētas tikai bērnudārznieku vecākiem, tomēr ideja cietusi fiasko. Nereti stāvvietas izmantotas arī citiem mērķiem, nevis lai ievestu vai izņemtu bērnu no bērnudārza.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas