"Pilsonību atņem, ja sēnes neēd"; tviteristi atzīstas latviskās dzīvesdziņas trūkumā

tautaruna.lv 21.septembris 2023, 3:00
 
Vladislavs Proškins/f64
Sena paruna vēsta, ka vienīgais noslēpums, ko latvietis paņem līdzi kapā, ir labākās sēņu vietas. Tāpat latvietis nevar iztikt bez aukstās zupas un dillēm.

Taču ne visi ir īsteni latvieši.

Ar smaidu par latvisko dzīvesdziņu raisījusies diskusija sociālajā platformā "X": "Riskējot izsaukt uz sevi uguni par latviskās dzīvesdziņas trūkumu, atzīšos, ka man nepatīk sēņot sēņoju Āgenskalna tirgū, kur šodien ziemas krājumiem nopirku kaudzi ar otiņu notīrītas gailenes no 10 gadīgas meitenes, kas pati lasījusi "

Komentētāji: "Krista! :D man gan tās mīļākās bērnības atmiņas - Melnais mežs, extended family un ūjināšana pie pirmās baravikas. Šodien pat nenoturējos klusu, sabiedēju bērnus."

"Vai tad nu galīgi bez tās dzīvesziņas? Ar mani ir vēl trakāk- sēņot neinteresē, bez sēnēm varu mierīgi iztikt, rasolu netaisu un auksto zupu šovasar tā arī nepaēdu"

"Pilsonību atņem, ja sēnes neēd. Tā kā vēl esi drošībā Mūsu guvums pēc pastaigas. Šodien gan uz pusi mazāk."

"Jā, tas pats. Nekad neesmu sēņojusi. Šogad pirmo reizi iezagās doma, ka varbūt varētu pamēģināt ar ģimeni kaut kur aizbraukt to darīt, bet baigie sēņu ēdāji arī neesam..."

"Man arī vispār nepatīk sēņot, bet ļoti garšo sēnes. Un tā kā ir ļaudis, kam patīk sēņošanas process, bet sēnes neinteresē, esmu pat saņēmusi tās dāvanā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas