"Tad vēl tie barigas "taxi - taxi"; neapmierinātība ar transportu no lidostas "Rīga" aug augumā

tautaruna.lv 10.septembris 2023, 14:40
 
F64
Jau daudzkārt sociālajās vietnēs "X" un "Facebook" cilvēki ne tikai žēlojas, ka sabiedriskais transports no lidostas "Rīga" uz centru ir zem katras kritikas, savukārt taksometru cenas vienkārš "iespārda".

Visbiežāk kritika tiek veltīta "Rīgas satiksmei", kas no lidostas uz centru piedāvā tika vienu transportu - 22.autobusu, kas pietur katrā pieturā, met līkločusus, kas paildzina ceļā pavadīto laiku, nekursē nakts stundās un ļoti bieži ir pārpildīts.

Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka 22.maršruta autobusa pietura nemaz nav tik viegli atrodama, jo uz tās atrašanās vietu nav nekādu norāžu, ja neskaita karti terminālī. Lidostas darbinieki apliecina, ka pasažieri bieži ir nesaprašanā, kā no lidostas nokļūt centrā, neizmantojot ļoti dārgos taksometra pakalpojumus.

Var teikt, ka sabiedriskā transporta vājā kvalitāte ļauj uzplaukt taksometru biznesam, kas ne vienmēr atbilst cenas un kvalitātes adekvātai attiecībai. Ņemot piemēru no vairākām Eiropas lidostām, arī Rīgā vispamanāmākajam vajadzētu būt autobusam, ar iespēju izvēlēties - samaksāt vairāk par kespress braucienu no lidostas līdz centram, vai izmantot pilsētas maršruta autobusu.

Vietēje iedzīvotāji uztraucas ne tikai par neērtībām, bet arī par valsts tēlu, kas iebraucējam rodas tikko kā izejot no termināļa.

Kārtējas ieraksts "X": "Ak vai, kāds haoss pie lidostas takšiem, pārsvarā dārgie baltie takši, cilvēki nesaprot ko darīt, haoss, tad vēl tie barigas "taxi - taxi", "Bolt" ļoti grūti dabūt, jebkuram atbraucējam veidojas ļoti slikts pirmais iespaids."

Komentētāji piekrīt, ka situācija nav adekvāta: "Vienkāršākais risinājums būtu shutle busiņi uz centru, bet visticamāk, ka tie būtu subsidējami un vai mēs esam ar mieru apmaksāt atbraucēju nokļūšanu centrā ir nākamais jautājums. Uzdod jautājumu, kādēl grūti dabūt Bolt, tādēl, ka pa piedāvāto cenu braukt no lidostas nav izdevīgi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:29

Jaunākās diskusijas