Tēvs Aizkrauklē ceļ trauksmi par vardabību pret viņa meitu vietējā kultūras centrā

tautaruna.lv 21.augusts 2023, 1:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Šā gada maija izskaņā Aizkraukles kultūras centrā norisinājās tradicionālais dejas dienas koncerts “Deju varavīksne”. Šajā pasākumā uzstājās arī Rinalda sešgadīgā meita, taču tagad ģimene koncertu atceras ar nepatīkamām atmiņām, vēsta "Bez Tabu".

Tēvs Rinalds stāsta, ka pasākuma laikā meita esot ar citiem bērniem rotaļājusies zāles malā. Līdz pie meitenes pieskrējis kultūras centra direktors - bērnu agresīvi sagrābis un aiznesis līdz zāles ieejas durvīm.

Tēvs gan šo situāciju pats neesot redzējis, bērnus tobrīd pieskatījusi deju skolotāja, kura arī šokā par kultūras centra direktora attieksmi.

Rinalds pirms pāris dienām beidzot saņēma atbildi no pašvaldības uz viņa rakstīto iesniegumu. Viņš bijis pārsteigts, jo domes darbinieki atvainojušies par notikušo, taču neesot rīkojušies.

Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Riekstiņš norāda, ka esot bijušas pārrunas ar visām iesaistītajām pusēm, taču pierādījumu trūkumu dēļ neesot bijis pamats kādam vairāk vai mazāk ticēt.

Alens Emīls Oknovs, Aizkraukles kultūras centra direktors, situāciju komentē šādi:
"Redzot šo situāciju, mūsu, kā organizatoru, pienākums ir novērst bīstamas situācijas. Jāņem vērā, ka margas diametrs ir aptuveni 6 centimetri, ko bērna roka nav fiziski spējīga noturēt. Karāšanās rezultātā ir iespējamas dažādas traumas. Attiecīgi, viņa bērns tika pamanīts tur karājoties un mēs, kā organizatori, pieņēmām lēmumu novērst šo situāciju bērni noceļot. Kā mēs ar kolēģiem savā starpā runājām, katram bērnam izpratne par aizrādījumiem ir dažāda. Šā bērna tēvs zvana un personīgi piedāvā nosist, tiek izteikti nāves draudi, nezinu, cik tas ir korekti no bērna vecākiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas