Ziemupē strādājošie un dzīvojošie ceļ trauksmi: Esam izmisumā

tautaruna.lv 24.jūlijs 2023, 19:30
 
Ekrānuzņēmums/FB
Trīs dienu laikā nogreiderētais ceļš uz Ziemupi atkal pārvērties par tādu redeli, ka var zobus izsist, sociālajā vietnē "Facebook" raksta Liene.

"Esam rakstījuši Satiksmes ministrijai, bet atbilde ir, ka ceļam nav noslogojuma, tādēļ mums asfaltēts ceļš nepienākas. Tad mums ir jautājums, kā nepilnās 3 dienās ceļš ir atkal beidzies, ja “nav noslogojuma”?" jautā Liene, piebilstot, ka šis konkrētais ceļa posms ir valstij piederošss.

Komentētāji norāda uz vairākiem iemesliem, kas varētu būt radījis šādu situāciju:

* Pie visa vainīga ir smilts, to sabēra ceļu uzturētājs, apšmaucot sistēmu, uzbēra to, ko nedrīkst bērt, tādā veidā sabojājot ceļa segumu.
* Greiderētājs ir "spiedis pedāli grīdā". Tādā gadījumā lāpsta lēkā un lieliski izsit "trepi". Uzlijušais ietutiņš šo skaistumu atklāja ātri.
* Neesmu celubuves inženieris, bet ar neapbruņotu aci redzams, ka greiderēt šo ceļu ir bezjēdzīg, jo, ceļa malas ir aizaugušas un ūdens pēc lietus paliek uz ceļa.
* Ja 3 dienas pēc greiderēšanas atkal ir trepe, tātad 1) greiderista haltūra (nav pietiekams slānis nogreiderēts, tikai smiltis bedrēs sastumdītas) - šī sērga Latvijā ir plaši izplatīta, arī to ik pa laikam "izbaudām" uz Sēlijas ceļiem (kam mēdz būt 3 pamatstadijas: nebraucams, jo ilgi negreiderēts, nebraucams, jo greiderējot lielie akmeņi pa ceļu izsvaidīti; nebraucams, jo atkal "trepe", un pa vidu šīm stadijām - vien dažas laimes dienas starp 2. un 3. stadiju... ) ; 2) tomēr pati no sevis "trepe" neveidojas - tātad ir vai nu krietns noslogojums, vai arī ļoti liela greiderista haltūra - ja tā, tad arī ar mazu noslogojumu trepe fantastiski ātri atgriežas; 3) te daži raksta, ka vajag grāvīšus malās - jā, grāvīšus un vieglu ceļa slīpumu uz malām, bet nevis apaļu muguru un milzīgus grāvjus, kā daudzviet, ceļu renovējot, uztaisa. Tad nemaz ziema nav jāgaida - jau vasarā un rudenī tie grāvji pilni ar mašīnām, par ziemu nemaz nerunājot.
Turklāt izrādās, ka ar līdzīgu kaiti "slimo" arī vairāki citi ceļi Latvijā:
* Tāda pati problēma ir par ceļu Šķēde-Saraiķi-Ziemupe. Ju gadiem šis ir sāpju ceļš pašiem un tiem daudziem vācu, lietuviešu tūristiem kas šo ceļu mēro arī ar riteņiem.
*Mums Sikšņu ceļš ir tieši tāds pats.
* Tādā pat stāvoklī ir valsts ceļš Auce - Vadakste, no kura pamatiem lien ārā lieli laukakmeņi un spiežas cauri melnzeme....
* 1.07 - 22.07 ar velo nobraucu 330km pa Vidzemi un pārsvarā pa grantētiem ceļiem . Tie visi bija ar trepi , lielāku vai mazâku
* Tādi laikam lielākā daļa grants ceļi ir. Mums tieši tas pats Nīca - Grobiņa un vēl plusā ceļi rūgst un tādas smukas bedres. Un tagad pēc lietus grāvmalas smuki nobrukušas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas